ELECTORALEEveniment

IPJ şi Jandarmeria Maramureş: La nivelul județului Maramureș s-a suspendat transportul materialelor electorale de la circumscripțiile birourilor electorale la Biroul Electoral Județean

„La nivelul județului Maramureș s-a suspendat transportul materialelor electorale de la circumscripțiile birourilor electorale la Biroul Electoral Județean, context în care atribuțiile structurilor Ministerului Afacerilor Interne, și mă refer aici la Poliția Română, la Jandarmeria Română și la celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au drept atribuții pe siguranța acestor locații, la zona exterioară a acestora.

Personalul Ministerului Afacerilor Interne nu are acces în incinta în care sunt ținute materialele electorale, în care sunt ținute voturile, procesele verbale sau celelalte materiale electorale. De asemenea, personalul Ministerului Afacerilor Interne nu participă la numărarea voturilor, nu avem atribuții în acest sens.

Avem atribuții în ceea ce privește siguranța transportului materialelor electorale de la secția de votare către locurile de depozitare și ne referim aici la Birouri Electorale sau la celelalte zone în care sunt depozitate aceste materiale.
Acele locații sunt sigilate și predate de către președinți sau de către reprezentanții Birourilor Electorale sau celelalte zone unde sunt depozitate, pe proces verbal structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Acea încăpere este sigilată, nimeni nu mai are acces în acea încăpere, și nici personalul Ministerului Afacerilor Interne, bineînțeles, până când aceste locații vor fi predate de către personalul Ministerului Afacerilor Interne către președinți, tot pe bază de proces verbal.

Au fost transmise către structurile Ministerului Afacerilor Interne dispoziții clare să filmeze toate aceste predări, primiri și predări de locație, astfel încât totul să fie transparent, totul să fie filmat. De asemenea, în afara transportului acestor materiale electorale, cum am spus și anterior, colegii noștri vor asigura doar zona exterioară a încăperilor în care sunt depozitate aceste materiale electorale” – IPJ Maramureş.

**

„Vreau să vă precizez inca de inceput ca Jandarmeria Maramureș a suplimentat efectivele pentru asigurarea masurilor de protectie astfel:

  1. Suplimentare pentru misiunea de pază a transportului dosarelor cu alegerile la rezultate europarlamentare – 15 jandarmi
  2. Suplimentare pază circumscripții electorale municipale, orășenești și comunale -11 jandarmi
  3. Suplimentare pentru paza transportului dosarelor cu rezultatele la alegerile locale de la circumscripțiile municipale, orășenești și comunale către BEJ – 12
  4. Suplimentare pază și ordine publică la BEJ – 5 jandarmi” – Jandarmeria Maramureş.

Trei polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră și două cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș sunt angrenate în activitățile specificate.

Te-ar putea interesa si

CĂMĂTARI ȘI ȘANTAJIȘTI REȚINUȚI: Un bărbat și o femeie din Baia Mare vor dormi în arestul IPJ Maramureș

Vasile Dale

AFACERERE SUB SECHESTRU – Ce bunuri i-a confiscat FISCUL Tabitei Cherecheș

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: ”Ploaie” de înjurături și amenințări la adresa pompierilor voluntari din Poienile de Sub Munte. Motivul: au avut ”tupeul” să îi calce iarba unui localnic în timpul unei intervenții la stingerea unei gospodării în flăcări!

Vasile Dale

1 mesaj

Alex iunie 11, 2024 at 12:15 pm

Foarte prost organizate activitatile MAI anul acesta. Aviz comandantilor de institutii, niste blazati.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.