BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV VIDEO: Două surori din Groșii Țibleșului însărcinate în comă după ce s-au intoxicat cu o substanță pentru deparazitarea animalelor

Caz șocant într-o familie din Groșii Țibleșului. Două surori, în vârstă de 17 și 23 ani, ambele însărcinate, sunt în comă după ce s-ar fi intoxicat cu o substanță toxică folosită pentru deparazitarea oilor. Se pare că această substanță ar fi fost folosită în gospodărie. Inițial la fața locului s-au solicitat echipajele medicale ale Ambulanței Târgu Lăpuș, care le-au găsit pe cele două surori însărcinate în comă. Imediat medicii au cerut ajutorul poliției. Totodată, pompierii au trimis în zonă un echipaj CBRN.

Ce spune ISU Maramureș

Echipajul CBRN din cadrul ISU Maramures intervine alaturi de pompierii din Targu Lapus si echipajele medicale TIM si EPA SMURD in localitatea Grosii Tiblesului, unde 2 persoane de sex feminin, insarcinate s-au intoxicat cu o substanta pentru deparazitarea animalelor din gospodarie. Ambele persoane sunt inconstiente si intubate si sunt transportate in acest moment la UPU Baia Mare.

Celelalte 4 persoane aflate in aceeasi locuinta vor fi transportate de catre pompieri si echipajul medical la CPU Targu Lapus pentru monitorizare.

Ce spune IPJ Maramureș

În această seară, la ora 19.52, o persoană a sesizat 112, cu privire la faptul că o tânără însărcinată acuză dureri și se află în stare de inconștiență.

Personalul medical s-a deplasat în localitatea Groșii Țiblesului, unde au fost identificate două tinere, ambele însărcinate, în stare gravă de sănătate.

La fața locului a fost dirijat și un echipaj al poliției care, din primele verificări efectuate a constatat faptul că un bărbat, concubinul uneia dintre tinere, ar fi efectuat o dezinsecție. Cele două persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

„Ambele graviduţe au fost aduse la seviciul UPU în stare stabilă momentan, dar prognosticul pe viitor rămâne de văzut. Se confirmă intoxicaţia cu organofosforice, cu o substanţă de deparazitare pentru oi. Ambele fete au intrat brusc în comă cu viaţa pusă în pericol. Ambii feţi momentan au bătăi ale cordului, ceea ce ne indică faptul că sunt în viaţă”, a declarat dr Juca Dacian medic-şef UPU-SMURD Baia Mare

Te-ar putea interesa si

SATU MARE: Primul oraş din România care va avea taxi aerian. E primul serviciu de acest gen din Europa de Est

Redactie

URGENȚĂ MAXIMĂ PENTRU SALVAMONT MARAMUREȘ / GALERIE FOTO / VIDEO: 18 turiști printre care și un copil rămași blocați în telescaunul de la ȘUIOR

Redactie

INTERVENŢIE SALVAMONT: Femeie de 59 de ani, salvată după ce i s-a făcut rău pe Igniş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.