BREAKING NEWSRecomandate

BAIA MARE: Depistat de polițiști conducând cu o viteză de 138 km/h, la doar două zile după ce i-a fost suspendat dreptul de a conduce

Duminică, 30 iunie, în jurul orei 16.00, polițiștii din Baia Mare au surprins cu aparatul video-radar din dotare un autoturism al cărui conducător auto rula pe strada Dumbravei din municipiu cu viteza de 138 km/h.

La volan polițiștii au identificat un tânăr de 21 de ani, iar în urma verificărilor efectuate au stabilit faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat până la data de 25 octombrie, fiindu-i reținut permisul de conducere la data de 28 iunie.

În cauză a fost întocmit dosar penal iar sub coordonarea procurorului polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Și polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Groși, în timp ce efectua serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier, au oprit aseară, la ora 21.30, un autoturism condus pe D.J. 184 A, în localitatea Coltău. Șoferul nu a putut prezenta documentele solicitate de polițiști, iar în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că permisul de conducere al persoanei de la volan,  un bărbat de 48 de ani, din localitatea Coltău, figurează ca fiind “reținut”. Și în această situație a fost întocmit dosar penal și sub coordonarea procurorului se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul cu permis de conducere reținut”

Polițiștii maramureșeni, sub coordonarea Serviciului Rutier, au fost prezenți pe drumurile publice din județ și în weekend-ul care tocmai s-a încheiat. Scopul a fost combaterea cauzelor generatoare de accidente și prevenirea victimizării participanților la traficul rutier. (foto principal: arhivă cu titlu ilustrativ)

Peste 200 de testări cu aparatul etilotest realizate de polițiști în acest weekend

Astfel, în perioada 28 – 30 iunie, peste 50 de polițiști au fost angrenați, zilnic, pentru depistarea celor care, conducând sub influența băuturilor alcoolice sau al substanțelor interzise, pun în pericol siguranța participanților la trafic. Astfel, în perioada menționată au fost realizate 206 testări alcoscopice și 12 testări drugtest.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 315 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 162 dintre acestea pentru depășirea limitelor legale de viteză.

De semenea, polițiștii au reținut 38 permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 16 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, cinci dintre ele de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale și sub coordonarea procurorului se continuă cercetprile în vederea documentării activității infracționale și luarea măsurilor legale.

Echipajele rutiere sunt în continuare la datorie, pe drumurile din județ, pentru siguranța participanților la trafic și pentru a interveni rapid în caz de necesitate.

Te-ar putea interesa si

CONTROL ANPC LA KAUFLAND: Amenzi de peste 28 mii lei şi oprirea definitivă de la comercializare unor produse neconforme de circa 4 mii de lei

Redactie

BĂTAIE CA-N FILME ÎN BAIA MARE: Mai mulţi fotbalişti s-au bătut într-un club de noapte

Vasile Dale

PRELUARE ACTUALMM: Ce spune o elevă de 15 ani referitor la protestul fermierului din Şomcuta Mare: “Sper sa dormiți liniștit la noapte știind ca ați stricat viitoarea generație de fermieri”

Redactie

1 mesaj

mo iulie 1, 2024 at 1:20 pm

cam grave faptele, probabil ca retinerea autoturismului folosit pentru comiterea infractiunii ar fi o masura binevenita!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.