BREAKING NEWSImportantTara Chioarului

CONCURS DE PREPARAT GULAŞ LA CIOLT ,,CEAUNUL CHIOREAN”: Ioan Coste din Bârgău, câștigătorul ediției a IV-a

Sâmbătă 29 iunie 2024, începând cu ora 10.00, Asociația Culturală ,,Cioltișorul” din satul Ciolt-președinte Ioan Marchiș, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Șomcuta Mare, a organizat a IV-a ediție a Festivalului concurs de preparat gulaș, denumit ,,CEAUNUL CHIOREAN”.

Manifestarea s-a desfășurat întru-un loc deosebit pe Valea Scăriței din satul Ciolt.

La concurs s-au înscris nouă echipe, din care cinci din zonă, una din Bârgău (comuna Cicârlău), iar Regiunea IPA nr 4 din cadrul ISU Maramureș-președinte Adi Sabou, s-a înscris cu trei echipe.

Premiile au fost oferite atât din partea Asociației Culturale ,,Cioltișorul” Ciolt, precum și din partea sponsorilor EMIVAS Baia Mare, administrată de Vasile Pop și UNIVER România-director Zoltan Olah.

Organizatorul acestui eveniment a propus să se premieze atât cele mai frumoase standuri cât și cele mai autentice ținute de bucătari.

Juriul a fost format din cinci bucătari cu experiență, printre care Sabin Bumb – președinte(finalist la emisiunea ,,Chefi la cuțite” de la Antena 1), Adrian Roman, Daniel Miclea, Cristina Obiș și câștigătorul ediției din 2023, Ionel Cozmuța – membri. De asemenea din juriu a făcut parte și reprezentantul administrației din Șomcuta Mare, consilierul local Alexandru Frenț, precum și un reprezentant din publicul prezent, Mircea Mărieș.

,În urma notelor oferite de către cei șapte jurați, rezultatul a fost următorul:

Locul I – echipa condusă de Ioan Coste din satul Bârgău;
Locul II – echipa condusă de David Kupaș din Bechez/Ciolt;
Locul III – echipa condusă de Daniel Achim din Șomcuta Mare.

Primele trei locuri au primit câte un focar pentru gulas și câte un ceaun, precum și produse oferite de cei doi sponsori.

Celelalte echipe participante au fost conduse de bucătarii: Dinu Ciolte și Florin Bot, ambii din satul Ciolt, Andrei Marc – IPA nr.1, Cristian Achim – IPA nr. 2, Adrian Sabău – IPA nr.3, toate premiate cu câte o mențiune specială și o medalie, precum si produse de la sponsori.

Premiul special ,,Lingura de lemn” a fost oferit bucătarului Florin Bot, iar Alina Ciolte a fost premiată pentru ,,coșarca” cu produsele tradiționale oferite invitaților.

Președintele juriului, Sabin Bumb, în paralel cu activitatea de chef bucătar, fiind și un renumit meșter popular, a oferit primilor trei clasați, precum și celui mai frumos stand și celei mai autentice ținute, câte un ceaun în miniatură și câte o lingura de lemn.

Au fost acordat trei premii pentru cele mai frumoase standuri amenajate, echipelor conduse de Dinu Ciolte din Ciolt, Daniel Achim din Șomcuta Mare și IPA-ISU Maramureș.

Bucătarii cu cele mai frumoase și autentice ținute au fost: Cristian Suciu, Adrian Sabău și Andrei Marc, iar Ioan Coste a fost recompensat și el cu diplomă având cea mai originala ținută.

La eveniment a fost prezent și Primarul Orașului Șomcuta Mare, Gheorghe Buda, precum și viceprimarul Dragomir Cioltea.

Antrenul muzical a fost întreținut de către DJ Edy Costin și solista de muzică populară Flavia Voivod, iar instantaneele foto și imaginile filmate au fost realizate de Ghiță Achim.

Câștigătorul acestei ediții ,,CEAUNUL CHIOREAN”, Ioan Coste, a declarat: ,,Sunt foarte bucuros că am câștigat, juriul a fost foarte exigent prin cei cinci bucătari care au gustat din toate preparatele.Am sperat să câștig deși din cauza unor probleme personale era sa nu particip, însă la rugămintea d-lui Marchiș m-am prezentat la Ciolt, fiind la a doua participare.Felicit organizatorul acestui minunat eveniment și așa cum este regulamentul, anul viitor voi oferi un preparat special celor invitați”

Președintele Asociației Culturale ,,Cioltișorul” Ioan Marchiș și organizatorul acestui eveniment, a declarat:
,,Organizez acest eveniment pentru a patra oară și mă bucur că în locul acesta deosebit, între două păduri pe Valea Scăriței din satul Ciolt, am adunat atâtea persoane, fiind și zi sărbătoare. Felicit pe câștigători și în special felicit juriul condus de Sabin Bumb, a căror membrii au ,,gustat” cu toată responsabilitatea preparatele prezentate de concurenți. Doresc să mulțumesc Primăriei și Consiliului Local Șomcuta Mare care a sprijinit organizarea acestui eveniment și de asemenea celor doi sponsori UNIVER România și EMIVAS Baia Mare, care de fiecare dată sunt alături de Asociația Culturală Cioltișorul”.

Se aduc mulțumiri și familiei Maxim Vasile, proprietara terenului de pe Valea Scăriței, care s-a îngrijit ca totul să arate foarte bine, alături de Teodor Anca- administratorul Căminului Cultural ,,Gheorghe Lazăr” din Ciolt.

Te-ar putea interesa si

SEINI: Copil în vârstă de 4 ani care încerca să traverseze strada în fugă, accidentat de o maşină condusă de o şoferiţă

Redactie

ACCIDENT DE MUNCĂ – Un borșean s-a răsturnat cu excavatorul în timp ce vroia să îl urce într-o camionetă

Vasile Dale

CERCETAT PENTRU PATRU INFRACŢIUNI RUTIERE: Beat şi fără permis, a lovit cu maşina o căruţă la Vişeu de Sus şi a fugit de la locul accidentului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.