EvenimentMaramuresul Istoric

Hramul Bisericii „Sf. Voievod Ştefan cel Mare” din incinta Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației

Momente pline de încărcătură spirituală astăzi, pentru poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, la sărbătoarea hramului bisericii Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, din incinta instituției.

Azi, 2 iulie, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a sărbătorit hramul bisericii din incinta instituţiei ce poartă numele ocrotitorului spiritual al Poliţiei de Frontieră Române, şi anume Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinesc astăzi 520 de ani.

Inspectorul șef al ITPF Sighetu Marmației, chestorul de poliție Florin Coman, alături de polițiștii de frontieră și oficialitățile cu care Poliția de Frontieră colaborează, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul – Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, care a oficiat liturghia arhierească, înconjurat de un măreţ sobor de preoți și diaconi.

Biserica poartă numele ocrotitorului Poliției de Frontieră, Ștefan cel Mare, și este păstorită de către preotul paroh Vasile Grigor. Acest lăcaş de rugăciune s-a ridicat în anul 2008, prin contribuţia poliţiştilor de frontieră care au manifestat dragoste şi ataşament faţă de biserică, faţă de Dumnezeu. Î

În data de 2 iulie 2008 s-a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii cu hramul „Sf. Voievod Ştefan cel Mare”, iar un an mai tarziu, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu sprijinul poliţiştilor de frontieră, a avut loc slujba de târnosire a acesteia. În 2 iulie 2014, cu ocazia sărbătoririi hramului Bisericii Sf. Voievod Ştefan cel Mare, a fost sfințită și pictura murală a bisericii de o însemnătate deosebită, este o pictură specifică bisericilor de lemn transilvănene din perioada 1700-1740, făcută în vopsea ,,tempera gras”.

După liturghia arhierească, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți la eveniment, vorbind acestora despre virtutea smereniei și a devotamentului Sfântului Voievod Ștefan ce Mare față de poporul român, îndemnând toți polițiștii de frontieră să dea dovadă de tăria, determinarea și curajul de a apăra granițele patriei urmând astfel exemplul patronului spiritual și duhovnicesc al armei Poliției de Frontieră Române. De asemenea, Arhiereul-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a înmânat Ordinul “Crucea Iustinian Arhiepiscopul” din partea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, în semn de înaltă apreciere și aleasă prețuire pentru activitatea desfășurată în fruntea Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, șefului STPF Satu Mare, comisar șef de poliție Alin Titus Pîrcălab.

La final, șeful ITPF Sighetu Marmației, chestor de poliție Florin Coman, a adresat cuvinte de mulțumire și recunoștință Preasfinției sale Părintelui Timotei, soborului slujitor, invitaților, iar preotul paroh Vasile Grigor a oferit reprezentanților Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, din partea instituției noastre, o icoană înfățișându-l pe Blândul Păstor.

La acest eveniment au participat, alături de polițiștii de frontieră, și reprezentanții autorităților locale și județene, precum și credincioși din Sighetu Marmației.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Scandal în familie în Baia Mare încheiat cu acuzații de agresiune la adresa echipajului de jandarmi. Acuzații fără temei, spun forțele intervenție

Vasile Dale

Imagini șocante: Căprioară sfâșiată de câini. Animalul ar fi fost vârât într-un sac de paznicul de vânătoare

Vasile Dale

CAZUL DE LA VIȘEU DE SUS: Fondatorul taberei de reeducare, arestat pentru că ar fi bătut minori, este apărat de localnici

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.