BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Maramureșul lovit de o vijelie cu puterea unui URAGAN: Pădurea cântăreței Maria Nemeș din Văleni rasă de pe suprafața pământului

Furtuna a făcut prăpăd luni în Maramureș. Vântul a luat pe sus acoperișuri, a blocat drumuri și a doborât o pădure de brazi falnici. Un bărbat a fost rănit după ce a fost lovit în cap de o prelată luată de vânt, iar un altul a murit lovit de fulger, în timp ce se afla la pășunat.

La Văleni, comuna Călineşti vijelia a doborât la pâmânt o pădure falnică de brad. Pădurea este proprietatea privată a celebrei cântărețe de muzică populară moroșenească Maria Nemeș. De altfel, cântăreața a și filmat prăpădul lăsat în urmă de vijelia care a avut puterea unui uragan.

”Uitați-vă ce s-a ales de pădurea noastră de brad. Am avut aici pădurea în fundul grădinii. În câteva momente. Doamne ferește în viața mea nu am văzut așa ceva. Doamne Maica Domnului! Încă odată ne arată Dumnezeu Sfântul că nu te pui cu natura! Extraordinar. Eu nu știu ce a fi aici că este dezastru. Nu o rămas în picioare nici 10% din ei. O venit de la deal și uitați-vă… în câteva minute” a spus cântăreața Maria Nemeș.

foto: Maria și Mihai Nemeș via faceboook.com

Pădurea este proprietatea familiei cântăreței și era situată în afara fondului forestier. Conform legislației exploatarea acesteia se putea face doar cu avizul autorităților. Dacă va dori să curețe zona de lemnul rupt de vânt va fi nevoită din nou să ceară autorizații și avize de exploatare, hârțăgării a căror aprobare poate dura și un an de zile. Mai mult, daca va dori reîmpădurirea o va putea face pe propria cheltuială în cadrul programelor naționale de reîmpădurire.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT LA VĂLENII LĂPUŞULUI: Un bărbat de 61 de ani s-a urcat băut la volan şi a ajuns cu maşina în şanţ

Vasile Dale

Ni s-au promis spitale regionale noi. În schimb, avem decedați la terapie intensivă, arși de vii

Vasile Dale

COD PORTOCALIU IN MARAMURES: Furtuna si curti inundate in Targu Lapus (foto, video cititori)

Vasile Dale

1 mesaj

Dan iulie 2, 2024 at 5:02 pm

Păcat de padure, insa rapsoada sa se plângă dupa ce ne arată cât plătește impozit pe veniturile lor

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.