Important

Reprezentanți ai Județului Maramureș au participat la Conferința de deschidere a taberei ”PUNTE 2024” la Chișinău și la Festivalul ”Eminesciana” de la Strășeni, în Republica Moldova

Consiliul Județean Maramureș, împreună cu partenerii săi – Consiliul Raional Strășeni, Consiliul Raional Hîncești, Consiliul Raional Ungheni și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, a organizat la Chișinău, în data de 29 iunie 2024, Conferința de deschidere a proiectului „Tabără de excelență – PUNTE educațională între Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni, ediția 2024”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Județul Maramureș a fost reprezentat de doamnele consilier județean Valeria Brezoczki, membru în Comisia pentru Turism și Relații Internaționale și Viorica Marincaș, membru în Comisia Buget Finanțe, precum și de echipa organizatoare din partea Serviciului Diaspora și Relații Internaționale, care implementează proiectul PUNTE 2024.

Tabăra PUNTE 2024 se desfășoară în perioada 28 iunie – 05 iulie 2024, în Republica Moldova, având un caracter itinerant – în fiecare din cele trei raioane partenere în proiect și reunește 20 de elevi olimpici și 4 profesori maramureșeni cu câte 12 elevi și 3 profesori din cele trei raioane partenere în proiect.

Evenimentul de start al taberei s-a derulat la Universitatea ”Ion Creangă” din Chișinău, în prezența invitaților de la nivel național din Republica Moldova, Mihai Soltan – reprezentant al Cancelariei Ministrului Educației al Republicii Moldova, precum și din România, Mirela Olteanu – șef serviciu Comunicare în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Din partea partenerilor de proiect, la conferința de deschidere PUNTE 2024 au participat Mariana Dîmcenco – președinte al Consiliului Raional Strășeni, Iurie Levinschi – președinte al Consiliului Raional Hîncești, Dionisie Ternoschi – președinte al Consiliului Raional Ungheni, precum și Adrian Vasile Sabău – inspector de limba română în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, coordonator educativ al Taberei PUNTE 2024.

Reprezentantele Consiliului Județean Maramureș, Viorica Marincaș și Valeria Brezoczki au subliniat preocuparea Județului Maramureș de a susține apropierea față de regiunile sale înfrățite din Republica Moldova și importanța programelor de finanțare ale Guvernului României pentru dezvoltarea de legături și parteneriate cu frații de peste Prut.

Cu prilejul vizitei în Republica Moldova, delegația Județului Maramureș a participat și la Festivalul ”Eminesciana” ediția a XXXVIII-a, care a fost organizat de Consiliul Raional Strășeni, duminică, 1 iulie 2024, în Pădurea Scoreni, un cadru natural ce găzduiește în mod tradițional acest eveniment de suflet al strășenenilor. Festivalul a debutat cu depunerea de flori la bustul poetului Mihai Eminescu, în parcul municipal Strășeni, în prezența președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. În cadrul Festivalului ”Eminesciana”, care promovează an de an cultura și spiritualitatea românească, artizani locali și-au prezentat produsele și meșteșugurile tradiționale, iar artiști din Republica Moldova și din România au transmis prin cântece și recitări emoția și sensibilitatea poeziei eminesciene.

Pe scena Festivalului ”Eminesciana” de la Strășeni au evoluat și trei participanți din Maramureș la Tabăra Punte 2024.

Te-ar putea interesa si

Brian Cristian, deputat USRPLUS de Maramureș: “Suntem pe drumul cel bun. Am reușit să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor!”

Vasile Dale

TÂLHĂRIE ÎN BAIA MARE: Arestat preventiv după ce spart o locuință și a furat un telefon mobil și 100 de lei

Vasile Dale

Precizări din partea conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare legate de masa servită pacienţilor

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.