BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

Promitea angajări la Spitalul Sighet și Poliția de Frontieră: O femeie care a pretins și primit peste 42.000 euro pentru presupuse angajări, arestată preventiv

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș au efectuat acte de urmărire penală, la delegarea și sub coordonarea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare, într-o cauză penală privind comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată de către o persoană asupra căreia instanța a dispus măsura cercetării în stare de arest preventiv.

Astfel, conform cercetărilor, în perioada 15 septembrie 2023 – 10 iulie 2024, inculpata, direct sau prin intermediar, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane diferite sume de bani (în total 42.700 euro și 1.800 lei), pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționari din conducerea unor instituții (Inspectoratulul General al Poliţiei de Frontieră, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, etc.).

În schimbul banilor primiți inculpata le-ar fi promis persoanelor respective că, ele sau rude ale acestora, vor fi angajate în cadrul instituțiilor respective.

Ieri, 11 iulie 2024, cea în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentată judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureș, care au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de procurorii anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ce spune instanta

DANCI V. CRISTINAInculpat

Solutia pe scurt: Prin încheierea penală nr. 73/DL/12.07.2024 s-a dispus: În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare în dosarul nr. 379/196/P/2023 şi, în consecinţă:

Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 iulie 2024 şi până la data de 10 august 2024, inclusiv, a inculpatei D.C., cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de: – trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (11 acte materiale).

Respinge cererea formulată de inculpată, prin apărătorul său, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar ori a arestului la domiciliu.

Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 12 iulie 2024, ora 12:25.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  73/2024  12.07.2024

Inculpata a contestat decizia la instanța superioară – Curtea de Apel Cluj.

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: Accident rutier pe DN 18, la Sighet (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Imagini îngrozitoare la Băiuţ. Un bărbat a ars de viu după ce s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune – ACTUALIZARE

Redactie

Peste 1.500 de pubele, depozitate în curtea uneii primării din Maramureş. Oamenii nu sunt interesaţi să vină să şi le ridice

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.