BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

VIDEO: Un albanez căsătorit în Maramureș și doi arădeni sunt cei care au aruncat în aer un bancomat în Șiria și au furat 200.000 lei

Au fost prinși autorii jafului de la bancomantul din Șiria. Un albanez și doi arădeni sunt cei care au stat în spatele exploziei bancomatului, fiind prinși înainte de a părăsi România.

Au fost depistați și prinși autorii jafului de la bancomatul din Șiria. În urmă cu o săptămână, câțiva indivizi au aruncat în aer un banc mat din Șiria și au sustras aproximativ 200 de mii de lei. Din acel moment a urmat o mobilizare în forță a organelor de poliție și cercetare, iar în cele din urmă autorii au fost identificați și prinși înainte de a părăsi România.

Întreaga operațiune a fost prezentată de către comisar-șef de poliție Cristian Gheorghe, director adjunct al Direcției de Investigații Criminale – IGPR, în cadrul unei declrații de presă susținută vineri la Arad.

„În primul rând vreau să mulțumesc în mod expres Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, Institutului Național de Criminalistică, Poliției Arad – conducerii și Serviciului de Investigații Criminale. A fost o muncă la foc continuu de la momentul sesizării faptei. Poliția Arad a fost sesizată cu o plângere în legătură cu un furt comis prin modul de operare explozie. La fața locului s-au deplasat colegii de la IPJ Arad după care am ajuns și noi și împreună cu am demarat activitățile investigative sub coordonarea directă a Parchetului de lângă Tribunalul Arad și pe această cale doresc să mulțumesc procurorilor care supraveghează cauza. S-a pornit de la cercetarea la fața locului, au fost desfășurate mai multe activități care în cursul acestor dimineți s-au soldat cu depistarea a trei indivizi cunoscuți pentru acest mod de operare. Indivizii respective doreau să părăsească teritoriul României, motiv pentru care am intervenit și i-am condus la sediul Poliței. În momentul de față sunt efectuate patru perchezi domiciliare din județul Arad și județul Maramureș. De asemenea, colegii de la Poliția Prahova ne sprijină pentru o altă activitate procedurală legată de această cauză. Vom reveni cu un comunicat cu rezultatul final al acestor activități”, a spus comisar-șef de poliție Cristian Gheorghe.

Acesta a mărturisit că este vorba despre un cetățean albanez, căsătorit în România, cu domiciliul în județul Maramureș, și doi cetățeni români din județul Arad, cu domiciliul la aproximativ 40 de kilometri de Șiria. „Doi dintre ei au antecedente pe acest mod de operare, explozi la bancomate. Au fost arestați și în România și în țările din Uniunea Europeană, utilizat acest mod de operare și în trecut”, a completat Cristian Gheorghe.

Acesta a subliniat că „sa lucrat într-un mod alert și atât noi, cât și colegii de la Arad am reușit ca într-un timp foarte scurt să vă depistăm”.

Cei trei nu sunt la prima faptă de acest gen. Au mai fost arestaţi atât în România, în trecut, cât şi în ţări din Uniunea Europeană.

„Au mai spart… au fost arestaţi şi în România. Au avut acelaşi mod de operare şi peste hotare, în ţările din Uniunea Europeană şi acolo sunt desfăşurate anumite investigaţii”, a explicat directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale. Cei trei au folosit gazul cu ajutorul căruia au produs o explozie la bancomatul din Şiria. „Modul de operare folosit a fost explozie cu gaz. Sunt mai multe moduri de operare folosite de autori pe segmentul acesta de bancomate. Aceşti indivizi au mai folosit acest mod de operare şi în trecut. Practic folosesc nişte butelii de oxiacetilenă. Asta este substanţa cel mai des folosită. Cu ajutorul unor furtune care să introduc fie printr-o gaură pe care o produc ei la momentul spargerii, fie prin fanta de eliberare a numerarului. Introduc acele furtune până în partea inferioară a bancomatului. înfundă cu ceva, cu o cârpă cum au făcut şi de această dată. Fanta sau gaura, orificiu prin care introduc furtunele ca să nu iasă gazul înapoi, bagă gaz după care cu ajutorul unui fir electric iniţiază o flacără, o scânteie care produce explozia în interiorul bancomatului. Această explozie practic îndepărtând uşa din spatele bancomatului, uşa de la seif, pe scurt”, a mai explicat Cristian Gheorghe. Potrivit sursei citate, cei trei au dat spargerea în 5-6 minute.

În data de 5 iulie, poliţiştii au deschis o anchetă în urma unui incendiu produs la un bancomat din centrul localităţii Şiria, din judeţul Arad. Din bancomat au fost sustraşi 200.000 de lei. Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: DN18B Baia Mare – Târgu Lăpuş, blocat în zona Dealul Groşiului. TIR-urile sunt trase cu tractoarele

Redactie

VIDEO: O vulpe a fost filmată în timp ce traversa ilegal DN1C cu o găină în gură

Vasile Dale

VIDEO: Percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigări, mai multe județe printre care şi Maramureş

Redactie

1 mesaj

A iulie 13, 2024 at 10:04 am

Măscăricii ăștia cu 200 de mii sunt repede prinși, cei cu 20 milioane de euro, stau relaxați

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.