BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

AU TRECUT ILEGAL: 4 tineri ucraineni au cerut ajutor după ce au rămas blocați deasupra unei cascade din mtii Maramureșului (actualizare)

Actiune de cautare – salvare in derulare a SPJ Salvamont Maramures in M-tii Maramuresului pentru gasirea si extragerea a 2 cetateni ucrainieni de 21 si 24 ani , blocati in zona unei prapastii deasupra unei cascade.

Acestia au sunat la 112 si au cerut ajutor. Sustin ca sunt extenuati, fara provizii, fara apa. Ei fac parte dintr-un grup de 4 ucrainieni care se afla de mai bine de 48 ore pe munte ceilalti doi alegand sa abordeze alt traseu spre a cobori la baza muntelui.

Salvatorii montani vor urca in munte impreuna cu colegii de la Politia de Frontiera Valea Viseului structura din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei.

ACTUALIZARE

Dupa mai bine de 5 ore si jumatate de la inceperea actiunii de salvare toti cei 4 ucrainieni au fost gasiti. Acestia sunt epuizati iar unul dintre ei acuza dureri dupa ce a alunecat si si a cazut intr-o râpă mai bine de 10 metri.

Extragerea lor se va face terestru operatiune care va mai dura cateva ore. In cazul in care va fi nevoie salvatorii vor solicita sprijin aero.

Temperatura pe munte depaseste 30 grade C la umbra astfel ca operatiunea este una extrem de dificila si din acest punct de vedere.

ACTUALIZARE 2

Dupa aproape 11 ore,misiunea desfasurata in M-tii Maramuresului s-a incheiat cei patru ucrainieni fiind predati in siguranta autoritatilor.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: Mai multe victime în urma unui grav accident rutier produs la Sighetu Marmaţiei. Poziţia IPJ Maramureş

Vasile Dale

SALVAMONT MARAMUREŞ: Acţiune de salvare la Şuior a unui băiat care a căzut de pe bicicletă şi s-a accidentat

Redactie

Hoţul tupeist: Un băimărean şi-a modificat contorul de gaze naturale pentru un consum mai redus

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.