BREAKING NEWSEveniment

ÎN WEEKEND: Aproape 700 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri. Doi șoferi în comă alcoolică prinși la volan

În cursul săptămânii trecute, respectiv în perioada 08 – 14 iulie a.c., sub coordonarea Serviciului Rutier au fost desfășurate mai multe acţiuni punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea victimizării bicicliștilor și conducătorilor de trotinete.

Totodată, în perioada similară s-au desfășurat activități de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză. Astfel, zilnic au fost organizate acțiuni punctuale, cele mai multe în sistem cascadă cu județele limitrofe, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 681 de sancțiuni contravenționale, 161 dintre acestea bicicliștilor și 32 conducătorilor de trotinete.

Polițiștii sunt prezenți, în continuare, la datorie, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

1,64 mg/l alcool pur în aerul expirat – cea mai ridicată concentrație de alcool constatată de polițiști în acest weekend

Combaterea consumului de alcool și droguri la volan constituie o prioritate constantă a polițiștilor maramureșeni. Și în acest weekend principala misiune a polițiștilor rutieri a fost depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care pot provoca accidente rutiere, conducând în stare de ebrietate.

Cele mai ridicate valori în etilotest au fost depistate la Sighetu Marmației și Borșa.

În cazul conducătorului auto din Sighetu Marmației, testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta ar fi pierdut controlul autoturismului și a intrat în coliziune cu un alt autoturism staționat în dreptul unui imobil situat pe strada Florilor din municipiu.

Un alt accident cu pagube materiale produs pe fondul consumului de alcool a avut loc pe strada Victoriei din Borșa. Un bărbat care conducea un autoturism cu o alcoolemie indicată de aparatul etilotest de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu ar fi păstrat distanța de siguranță și a intrat în coliziune cu un autoturism condus în fața sa.

În ambele situații, în urma accidentelor au rezultat pagube materiale. Polițiștii au întocmit dosare penale și sub coordonarea procurorului continuă cercetările în vederea luării măsurilor legale.

Te-ar putea interesa si

INTERVENŢIE ŞUGĂU: Un bărbat aflat la pădure accidentat după ce caii și căruța plină cu lemne au trecut peste el. A fost solicitat elicopterul SMURD – foto

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: POVESTE DE GROAZĂ La Târgu Lăpuş. Și-a agresat soția, a încuiat-o în garaj apoi s-a izbit de o mașină parcată. Polițiștii ar fi găsit substanțe halucinogene în mașină (actualizare)

Redactie

DE MOŞ NICOLAE AU ASMUŢIT POLIŢIA PE OAMENI: Organizatorul şi trei persoane au fost amendate pentru că ar fi încălcat legea în Centrul Vechi

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.