EvenimentMaramuresul Istoric

SIGHETU MARMAŢIEI: Mașină de teren cu peste 22.000 pachete cu țigări, urmărită în trafic de polițiștii de frontieră maramureșeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au urmărit în trafic un autoturism de teren, plin cu baxuri cu țigări, al cărui șofer nu a oprit la semnalele regulamentare. Mașina a intrat pe un drum forestier și s-a oprit într-o vale. Șoferul a abandonat vehiculul în care se aflau peste 22.000 de pachete cu țigări. Marfa și autovehiculul au fost indisponibilizate la sediul instituției.

Joi, 18 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, județul Maramureș, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. Pe timpul executării misiunii de supraveghere și control în zona de responsabilitate, în jurul orei 17.30, colegii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic pentru control, la ieșirea din municipiul Sighetu Marmației, a unui autovehicul de teren, pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Franței.

Cel aflat la volanul mașinii nu a oprit la semnalele colegilor noștri, moment în care polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mașinii. Urmărirea a continuat pe o distanță de aproximativ un kilometru, pe un drum forestier, unde, la un moment dat, mașina de teren a plonjat într-o vale. Șoferul a abandonat mijlocul de transport, iar polițiștii de frontieră au descoperit în autovehicul mai multe baxuri cu țigări.

S-a luat măsura transportării coletelor cu țigări și a mașinii la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 22.217 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 260.000 lei. Autovehiculul, în valoare de 15.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, lucrătorii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Pieton spulberat în judeţul vecin de un camion condus de un maramureşean

Redactie

ACTUALIZARE: UN SOFER DIN FINTEUSU MARE S-A RASTURNAT CU MASINA PE DN1C IN BUCIUMI (FOTO)

Vasile Dale

LA LIMITA RABDARII: BORSA – ORASUL IN CARE TI-E FRICA SA IESI ZIUA PE STRADA. CE FAC AUTORITATILE? ABSOLUT NIMIC (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.