Important

VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ! Peste 100 de copii, activităţi comune cu poliţiştii la Poienile de sub Munte, Oncești și Tăuții Măgherăuș

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, au desfășurat sesiuni de informare în cadrul Campaniei „Împreună pentru o vacanţă în siguranţă!”, la Poienile de sub Munte, Oncești și Tăuții Măgherăuș. Beneficiarii acțiunii au fost peste 100 de copii.

Siguranța copiilor se construiește printr-o atenție permanentă, care presupune implicarea deopotrivă a polițiștilor, părinților, cadrelor didactice, dar și a altor factori de decizie și acțiune.

Prin subiectele abordate în cadrul activităților menționate, polițiștii au urmărit:

  • informarea copiilor cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați pe timpul vacanței de vară (fapte de violență, accidente rutiere, etc.)
  • conştientizarea minorilor cu privire la consecinţele consumului de tutun, de substanţe psihoactive şi alcool, respectiv rolul grupului de prieteni în determinarea implicării în astfel de situații.

La finalul activităților, copiii au avut numeroase curiozități și întrebări, activitatea concentrându-se pe un amplu dialog, cu atât mai mult cu cât mulți dintre aceștia au fost la prima întâlnire cu un polițist.

Întrucât copiii sunt ca o oglindă: fac tot ce văd și ce aud, polițiștii vor continua și în săptămâna următoare să le fie alături și să le transmită informații care îi pot feri de incidente.

Te-ar putea interesa si

Un bărbat reţinut şi altul arestat preventiv fiind bănuiţi de comiterea unei tâlhării

Redactie

Un șofer a încercat să mituiască un echipaj de la Poliția Rutieră Satu Mare. 100 euro pentru a rămâne cu permisul

Vasile Dale

PREVENIRE: Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat şi ieri peste 100 de agenţi economici

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.