BREAKING NEWSEveniment

BAIA MARE: Tânăr bănuit de comiterea unei tâlhării, identificat de polițiști și arestat preventiv pentru 30 de zile

Activitățile specifice, desfășurate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, au condus la identificarea unui tânăr bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar astăzi, 23 iulie, instanța de judecată a emis pe numele său mandat de arestare preventivă.

În fapt, săptămâna trecută, polițiștii au fost sesizați cu privire la comiterea unei tâlhării, produse pe strada Vasile Alecsandri din municipiu. Primele verificări efectuate au relevat faptul că la data de 17 iulie a.c., în jurul orei 23.40, un bărbat de 44 de ani ar fi fost deposedat, prin violență, de telefonul mobil.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un tânăr de 21 de ani, bănuit de comiterea activității infracționale.

Totodată, polițiștii au reușit localizarea telefonului mobil sustras, care imediat după comiterea faptei a fost vândut unei femei. Bunul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureș. Polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările pentru documentarea întregii sale activități infracționale.

Ce spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, la data de 22.07.2024, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului G.D., cu privire la infracţiunea de tâlhărie calificată, prevăzută de
art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d din Codul penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 din Codul penal.

La data de 23.07.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a solicitat Judecătoriei Baia Mare arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

Din probele administrate rezultă că, inculpatul G.D., recidivist postexecutoriu, la 17.07.2024, pe timp de noapte, împreună cu suspectul V.E.S., în baza unei rezoluţii infracţionale comune şi anterioare, au urmărit persoana vătămată şi, în timp ce se aflau pe raza mun. Baia Mare, jud. Maramureş, împreună şi concomitent au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, inculpatul G.D. aplicându-i o lovitură cu pumnul în faţă, în timp ce suspectul V.E.S. imobiliza şi trăgea persoana vătămată, trântind-o la pământ, după care, cei doi iau luat, în scopul însuşirii pe nedrept, telefonul mobil și au părăsit locul faptei, persoanei vătămate fiindu-i cauzate 8-9 zile de îngrijiri medicale și un prejudiciu evaluat la 1200 lei.

Instanța l-a arestat

GEREBENEŞ DANIELIntimat

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 2604/197/P/2024 din 23.07.2024 şi, în consecinţă:

În temeiul art. 226 alin. 1 Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 zile, din data de 23.07.2024 până în data de 21.08.2024 inclusiv, a inculpatului Gerebeneş Daniel, -, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d C.Pen., cu aplic. art. 41 alin. 1 C.pen..

Respinge solicitarea inculpatului Gerebeneş Daniel, prin apărător, de a se lua măsura preventivă a arestului la domiciliu, ca neîntemeiată.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23.07.2024 , ora 11:00. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  2615/2024  23.07.2024.

Inculpatul a contestat măsura la instanța superioară – Tribunalul Maramureș.

Te-ar putea interesa si

PREMIERĂ: A fost găsit ciobanul dispărut în munți la Crasna Vișeului. ESTE MORT

Vasile Dale

O șoferiță din Baia Mare a lovit o mașină parcată. Avea 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat

Vasile Dale

FOTO: Accidente rutiere în Călinești, Gârdani și Ardusat

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.