BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

Un recidivist din Strâmtura, cercetat pentru furt calificat, arestat preventiv pentru 30 de zile

Activitățile specifice, desfășurate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Bogdan Vodă, au condus la identificarea unui bărbat din Strâmtura, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. În baza probatoriului administrat, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

În fapt, polițiștii au fost sesizați că în cursul nopții de 05 spre 06 februarie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unui magazin, din Strâmtura, de unde au sustras bunuri alimentare.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, iar polițiștii, sub coordonarea procurorului, au demarat activități specifice în vederea documentării activității infracționale.

Verificările efectuate au relevat faptul că bănuit de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 52 de ani, față de care a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii sale activități infracționale.

Ce spune instanța

GULIN VASILEInculpat

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C. proc. pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomire?ti în dosarul de urmărire penală nr. 61/201/P/2024.

În baza art. 223 alin. 2 C. proc. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului G.V., în prezent retinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Maramureş, recidivist, de cetăţenie şi naţionalitate română, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. si ped. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și d și alin. 2 lit. b din Codul Penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 din Codul Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23.07.2024 şi până la data de 21.08.2024 inclusiv. Emite mandatul de arestare preventivă.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpat prin care a solicitat a se dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 23.07.2024, ora 16.40. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  292/2024  23.07.2024

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: COD PORTOCALIU – Râul Tisa a ieșit din matcă între Valea Vișeului și Lunca la Tisa. Zeci de gospodării sunt amenințate de furia apelor

Redactie

BORŞA: Tânăr de 27 ani prins băut la volan

Redactie

FOTO / VIDEO: Impact între două maşini în zona Vivo Mall – actualizare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.