BREAKING NEWSImportant

Vacanță în siguranță: polițiștii și cei mici au făcut schimb de sfaturi

Copilăria este perioada în care, experimentând și interacționând cu diferite persoane, se pot descoperi aspecte care contribuie la dezvoltarea armonioasă a celor mici. Și în cursul acestei săptămâni, polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au întâlnit cu copiii, pentru a reitera regulile care stau la baza siguranței lor.

Nimeni nu este perfect! Totuși, acest lucru nu poate fi folosit drept justificare, pentru săvârșirea faptelor antisociale. Pornind de la această premisă, cei peste 100 de copii care s-au aflat în tabere le-au împărtășit polițiștilor alegerile pe care le iau pentru a elimina diferite stări de pericol, dar și sprijinul pe care îl acordă, la nevoie, prietenilor.

Polițiștii le-au subliniat importanța comunicării deschise cu părinții, cum să procedeze în situația în care se pierd, cum să circule corect, atât în calitate de pieton cât și ca pasager, cum să proccedeze când sunt abordați de persoane străine, atât în viața reală cât și în mediul online.

Activitățile s-au desfășurat la Baia Sprie, Suciu de Sus, Târgu Lăpuș și Mogoșa.

Siguranța copiilor și tinerilor reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș, sens în care activitățile polițiștilor vor fi orientate în continuare spre construirea și formarea de comportamente responsabile, civilizate, atât în perioada cursurilor școlare, cât și în perioada vacanțelor.

Te-ar putea interesa si

COPII INFORMAȚI, COPII PREVENIȚI: Informaţii preventive prezentante la orele de curs de polițiștii maramureşeni

Redactie

CJ MARAMUREŞ: „Planul de amenajare a teritoriului județean”, relansat în procedură de achiziție publică

Redactie

CAOLIN 2018: Programul complet al Festivalului Internațional de Ceramică Contemporană 

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.