BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

Salvamontiştii au pornit în căutarea unui ucrainean rătăcit de trei zile în munţi – actualizare

După ce în această dimineață în timpul lucrărilor de reamenajare a unor trasee în M-ții Maramureșului salvatorii montani ai SPJ salvamont Maramureș au găsit un cetățean ucrainean rătăcit într-o zonă cu acces dificil ajutându-l să coboare muntele, jos la baza muntelui fiind preluat de autorităţile competente, acum salvatorii montani se află într-o nouă acțiune de căutare-salvare a altui cetățean ucrainean aflat de mai bine de 3 zile și nopți pe drum, fără hrană, obosit și fără a avea posibilitatea de a se orienta.

Apelul venit prin 112 a mobilizat echipa Salvamont Maramureș care împreună cu echipa Poliției de Frontieră Valea Vișeului vor urcă sus în munte pentru a-l coborî pe ucrainean care în acest moment este blocat deasupra unei cascade într-o prăpastie de peste 200 metri.

ACTUALIZARE

Ucraineanul a fost găsit și la el a coborât un salvator montan care i-a dus alimente și ceai cald. I-a acordat primul ajutor ucraineanul fiind extenuat, ușor hipotermic și în imposibilitatea de a se mai deplasa. Salvatorul montan coborât în prăpastie a anunțat echipele de salvare că datorită configurației zonei extragerea terestră este imposibilă din acel loc astfel încât în momentul în care vor există condiții de zbor se va solicită elicopterul pentru a-l extrage.

ACTUALIZARE
Intervenţia a fost finalizată după 16 ore. Cetăţeanul ucrainean de 31 ani a fost predat echipajului SMURD.




Te-ar putea interesa si

ÎN PRIMĂ INSTANŢĂ: Socrii primarului fugar Cherecheş, condamnaţi la 3 ani închisoare cu suspendare

Redactie

ALEGERI LOCALE: Dăncuș (PSD) ar conduce în Baia Mare, Zetea (PSD) la județ. Rezultate parțiale – numărătoare partide

Vasile Dale

Primarul din Poienile de Sub Munte anunță progrese importante la reabilitarea Școli Gimnaziale Nr.3 din cătunul Cvasnița!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.