BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Chioarului

EXCLUSIV VIDEO: Un foc lăsat nesupravegheat s-a extins pe marginea DN1C între Satulung și Șomcuta Mare

Pompierii militari din Șomcuta Mare au fost sesizați astăzi după ora 16.00 despre faptul că există un incendiu pe marginea drumului național 1 C între Satulung și Șomcuta Mare. Fumul gros punea în pericol siguranța traficului rutier și se puteau produce evenimente rutiere grave.

Un echipaj al stației de pompieri militari de la Șomcuta Mare au fost trimiși în zona respectivă pentru a stinge focul. Totul a pornit de la mai mulți baloți de fân care ardea la marginea unui teren proaspăt cosit. De acolo, datorită vântului flăcările s-au extins și vizibilitarea era îngreunată pentru șoferii care circulau pe DN1C.

La sosirea pompierilor militari în zona respectivă (ora 16.10) nu era nicio persoană care măcar să supravegheze focul. Militarii au fost cei care l-au stins.

Numai că un alt participant la trafic ne-a transmis imagini de pe camera de bord amplasată pe mașină care arată clar faptul că la ora 15.18 baloții de iarbă ardeau supravegheați de două persoane. Era și un tractor la fața locului, utilaj la care era atașată o cositoare pentru iarbă.

Nu acuzăm pe nimeni însă suntem convinși că respectivii puteau anunța ei pompierii să vină să stingă baloții ce ardeau. Asta dacă nu cumva ei au fost cei care i-au și aprins. Nu acuzăm, doar prezentăm imaginile și, poate, cei abilitați vor verifica și vor dispune măsurile legale în astfel de situații.

La 30 de grade Celsius și vânt destul de puternic focul se putea extinde pe o suprafață mult mai mare. Noroc cu intervenția promptă a militarilor de la Șomcuta Mare. Din câte știm noi pentru astfel de situații, după lege, inconștienții care au aprins baloții și au plecat, ar fi normal să plătească amenda prevăzută de lege. În alte țări europene astfel de inconștienți plătesc până și intervenția echipajelor de pompieri. La noi…

Te-ar putea interesa si

BORȘA: Simona Timiș – ”Vă întreb pe dumneavoastră şi pe toată lumea asta: Cine nu şi-ar aduce mama acasă?” (FOTO)

Vasile Dale

FOTO: Femeie bolnavă, coborâtă de salvamontişti dintr-o zonă greu accesibilă a Dealului Florilor

Redactie

SATULUNG / ACTUALIZARE: Accident cu cinci victime în zona Dealul Ilarii. Ce spune IPJ Maramureş (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.