Important

Jandarmii montani maramureșeni, alături de copiii din tabăra creștină la Mănăstirea Dealu Mare

Vremea deosebit de frumoasă și prezența vacanței de vară sunt condițiile ideale pentru desfășurarea taberelor de copii și tineret, iar jandarmii maramureșeni sunt prezenți, de fiecare dată, alături de aceștia pentru a fi în siguranță.

În acest context, sâmbătă 27 iulie a.c., jandarmii din cadrul Postului Montan Țibleș au ales să le facă o surpriză tinerilor aflați în tabăra organizată de către Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” Lăpuș
la Mănăstirea Dealu Mare Coroieni.

Deși nu se așteptau să îi întâlnească pe jandarmi la mănăstire, cei peste 35 de copii au fost foarte încântați de vizita colegilor noștri. Aceștia le-au vorbit despre activitatea Jandarmeriei Montane, despre importanța respectării și protejării naturii, dar și despre drumețiile montane în care îi însoțesc pe copii și pe tineri.

Totodată, copiii au aflat ce reguli trebuie respectate în mediul montan, care este dotarea minimă obligatorie pe un traseu, precum și câteva tehnici esenţiale de supravieţuire pe munte.

Foarte interesante li s-au părut copiilor metodele de procurare a hranei pe munte, filtrarea apei sau cum trebuie să procedăm în cazul mușcăturii unor șerpi veninoși.

Pentru a fi pregătiți să acționeze în cazuri de urgență, jandarmii le-au prezentat tinerilor care sunt semnalele S.O.S. internaționale, dar și cum se utilizează corect numărul unic de urgență 112.

Bineînțeles, activitatea nu se putea încheia fără sunetul prelung al girofarelor și nelipsitele fotografii în mașinile Jandarmeriei Montane.

Jandarmii maramureșeni continuă activitățile preventive cu copiii în tabere pe toată perioada vacanţei de vară în cadrul campaniei ,,Vacanță în siguranță”.

Te-ar putea interesa si

A ATENTAT LA CUTIA MILEI: Băimărean reținut pentru furt din biserică

Redactie

CERCETAŢI PENAL: Şapte bărbaţi care au comis infracţiuni rutiere, depistaţi pe drumurile publice. Unul avea o alcoolemie de 1,35 mh/l alcool pur în aerul expirat

Redactie

PRELEVARE DE ORGANE: O nouă misiune salvatoare de vieţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.