BREAKING NEWSImportant

O NOUĂ ESCROCHERIE: „Acesta este noul meu nr de telefon”. O băimăreancă a rămas fără 9.000 lei din cont

Polițiștii vă sugerează să manifestați atenție sporită când primiți un mesaj prin care vi se transmite că o persoană apropiată și-a schimbat numărul de telefon.  Mesaje precum “Acesta este noul meu nr. de telefon”, pot fi de la presupuși membri ai familiei sau presupuși prieteni, iar intenția este de înșelăciune. Nu răspundeți, în niciun caz nu transferați sume de bani și nu oferiți date personale!

Ieri, poliția a fost sesizată cu privire la comiterea unei înșelăciuni. Primele verificări au relevat faptul că o femeie a primit mesajul menționat anterior de pe un număr necunoscut, aparent al fiicei sale.

La scurt timp, femeia a fost determinată să facă un transfer bancar urgent. Crezând că este noul număr de telefon al fiicei sale, femeia a efectuat alte transferuri, iar ulterior a transmis prin intermediul unei aplicații fotografii cu cardul bancar.

La câteva ore, persoana vătămată a realizat că a fost indusă în eroare. Prejudiciul este de 9 000 de lei.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, în vederea documentării activității infracționale, identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Impact frontal între două autoturisme la Bogdan Vodă. 4 minori și 3 adulți răniți – actualizare

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO/VIDEO BORȘA: Ginere de politician urmărit cu focuri de armă. S-a răsturnat de pe un pod cu mașina. Permisul îi era anulat

Vasile Dale

Nu ai încă planuri de vacanță? TOP +25 idei de activități pentru vara aceasta!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.