BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

La 21 ani FĂRĂ PERMIS, BEAT CRIȚĂ, FUGĂ de poliție: După o zi de arest, judecătorii din Dragomirești l-au trimis DOAR în arest la domiciliu

Un tânăr din Săcel, depistat de polițiști în timp ce conducea în stare de ebrietate și fără permis, a fost reținut pentru 24 de ore și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

În fapt, tânărul a fost depistat în seara de 29 iulie a.c., în timp ce polițiștii desfășurau activități de menținere a ordinii și liniștii publice respectiv prevenirea accidentelor de circulație, în localitatea Săcel. Acesta a oprit autoturismul la semnalele polițiștilor, însă ar fi încercat să fugă, fiind prins și imobilizat cu operativitate.

În cadrul cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza probatoriului administrat de polițiști, ieri, 30 iulie, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Sub coordonarea procurorului, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Ce spune Judecătoria Dragomirești

GRAD PETRICĂ-COSMINInculpat

Solutia pe scurt: În baza art. 219 alin. 7 C. proc. pen., respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomiresti.

În baza art. 218 şi 219 C. proc. pen., cu reţinerea art. 223 alin. 2 şi 202 C. proc. pen., dispune luarea măsurii arestului la domiciliu a inculpatului G.P.-C., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. 1 Cod penal şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1 Cod Penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din Codul Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 31.07.2024 şi până la data de 29.08.2024 inclusiv.

În baza art. 221 alin. 1 C.proc.pen., constată că inculpatul locuieşte la adresa de domiciliu din comuna ….judeţul Maramureş, şi impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat la adresa de mai sus, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza, precum şi obligaţia de a se supune restricţiilor stabilite prin prezenta încheiere.

În baza art. 221 alin. (2) lit. a C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu inculpatul are obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi şi, după caz, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori va fi chemat.

În baza art. 221 alin. (4) din C.p.p., atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, iar părăsirea domiciliului constituie infracţiunea de evadare, prev. de art. 285 alin. 3 lit. c) C.pen.

În temeiul art. 221 alin. (8) Cod procedură penală, Postul de Poliţie Săcel va fi desemnat pentru supravegherea respectării de către inculpat a măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse.

Dispune comunicarea copiei de pe prezenta către I.P.J. – Biroul Supravegheri Judiciare desemnat cu supravegherea inculpatului, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi poliţiei de frontieră.

Dispune punerea în libertate de sub măsura reţinerii şi plasarea inculpatului în arest la domiciliu. Executorie.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 31 iulie 2024, ora 15.30. Document: Încheiere finală măsuri preventive (faza de judecată)  294/2024  31.07.2024

Citește și:

https://vasiledale.ro/2024/07/30/sacel-a-oprit-la-control-apoi-a-fugit-de-testare-a-fost-prins-si-incatusat-etilotestul-102-mg-l-alcool-pur-in-aerul-expirat

Te-ar putea interesa si

INCREDIBIL: Un şofer şi-a “pierdut” cisterna plină cu ciment pe Dealul Pietriş (Foto exclusiv)

Redactie

ÎNȚEPATUL ZILEI: În condițiile în care toți frontieriștii sigheteni fac tot ce se poate pentru refugiații de război, trebuie să existe și unul care se dă rotund

Redactie

VIDEO: DE MOȘ NICOLAE – Bradul Băimărenilor a fost inaugurat. Centrul Vechi luat cu asalt cu mic cu mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.