BREAKING NEWSEveniment

POLIȘTII AU DISPUS REȚINEREA, JUDECĂTORII ARESTAREA PREVENTIVĂ a unui bărbat, depistat la volan, cu o concentrație de 3,38g/l alcool pur în sânge

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, în baza probatoriului administrat, au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat cercetat pentru comiterea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

În fapt, ieri, 31 iulie, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din primele cercetări efectuate a reieșit faptul că un bărbat de 58 de ani, aflat la volanul unui autoturism, nu s-ar fi asigurat la pornirea de pe loc și a acroșat un autoturism ce era parcat.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 1.43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unde i s-au recoltat probe biologice, stabilindu-se o concentrație de 3,38g/l alcool pur în sânge.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Acesta urmează a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Sub coordonarea procurorului, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Ce spune instanța

CHIŞ Ş. STELIAN-DĂNUŢInculpat

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 2773/197/P/2024 din data de 01.08.2024 şi, în consecinţă,

În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la data de 01.08.2024 până la 30.08.2024 inclusiv, a inculpatului CHIŞ STELIAN-DĂNUŢ, – cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal.

Respinge solicitarea inculpatului, prin apărător, de a se dispune împotriva sa măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Ministerul Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 01.08.2024, ora 14,00. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  2686/2024  01.08.2024.

Inculpatul a contestat decizia magistraților la instanța superioară.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Accident rutier pe strada Fabricii din Baia Mare

Redactie

ACCIDENT: Femeie din Maramureş călcată de un autobuz în Zalău (FOTO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: O tânără însărcinată s-a speriat de girofarurile Ambulanței pe zebră s-a împiedicat și a căzut

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.