BREAKING NEWSMaramuresul Istoric

“Întâlnire cu fii satului” în comuna Bârsana

Primăria și Consiliul local Bârsana îi invită pe bârsănești și năneșteni la sărbătoarea “Întâlnirea cu fii satului”.
În data de 15.08.2024, începem sărbătoarea de Sfântă Mărie, așa cum se cuvine, prin participarea la Sfânta Liturghie, care va fi oficiată la Mănăstirea Bârsana, începând cu orele 10:00, iar la orele 13:00, de la Mănăstirea Bârsana, vom porni împreună cu alaiul de căruțe, călăreți și parada portului popular către scena amplasată în centrul localității, unde va începe programul artistic ,,deschis cu un cuvânt adresat din partea primarului Teodor Ștefanca. Printre artiști se numără Ansamblu Iza Bârsana, Andrei Petrus și Gheorghe Pirja, Voichita Nemes, Grupul IZA, Ionuț Oros și Anișoara Rad, Maria și Mihai Nemes, Soții Arba, Ileana Matus, Florentina și Petre Giurgi, Vasile Iura, Frații Chindris, Ion Manaila, Alex Martari și Frații Benta și Nuțu Ștefanca.
„Dragi consăteni, bârsănești și năneșteni, timpul ne-a demonstrat că nu există piedici pentru manifestarea solidarității, credinței și obiceiurilor bârsăneștilor și năneștenilor deopotrivă. Acest lucru ne obligă să continuăm organizarea celui mai frumos eveniment al nostru, FIII Satului, aflat la IX-a ediție de când am reinițiat acest eveniment. Așadar, iubitorii tradițiilor bârsănești, păstrători și promotori ai costumelor populare sunt invitați, dar nu oricum, ci îmbrăcați în portul tradițional la ,,Fiii Satului Bârsana’’, pentru a admira și celebra portul popular și tradițiile, această moștenire culturală păstrată în lada de zestre a valorilor naționale și istorice.
Această perioadă a anului are o încărcătură emoțională diferită, are loc reîntoarcerea celor plecați în străinătate pentru un trai mai bun și întâlnirea cu satul natal, prilej de bucurie atât pentru cei plecați cărora le lipsesc locurile copilăriei, cât și pentru cei rămași acasă. Satul crește dar sărăcește în oameni! Nu uităm de cei care nu vor fi alături de noi, din diferite motive, le dorim multă sănătate, bucurii și vom avea grijă să poată urmări acest eveniment pe rețelele de socializare.
Copiii noști reprezintă viitorul satului, iar în acest sens pregătim un loc special amenajat pentru ei, cu loc de joacă pentru copii, magazine în aer liber și, cel mai important, cinema în aer liber, unde vor putea viziona un film animat educaţional”, spune Teodor Ştefanca primarul comunei.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Un băimărean beat criță nu a mai văzut drumul și a ajuns cu mașina pe spațiul verde

Vasile Dale

SURSE. SINUCIDEREA DE PE TRAIAN: Fratele cel mic ar fi încercat să îl salveze pe cel mare de la sinucidere. Era mult FUM în apartamentul lor (FOTO ŞOCANT)

Vasile Dale

MORALITATE DUBLĂ: În timp ce maramureșenii sunt amendați dacă încalcă restricțiile, autoritățile se ascund după legi date de Guvern ca să poată organiza ceremonii publice

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.