EvenimentNational

O patrulă de grăniceri ucraineni a fost atacată în zona Tarna Mare. Ce spune Poliţia de Frontieră – ACTUALIZARE / FOTO

În data de 16 august, la ora 13.35, conducerea sectorului SPF Tarna Mare a fost anunțată de către autoritățile ucrainene despre faptul că pe direcția localității Tarna Mare, județul Satu Mare, o patrulă de grăniceri ucraineni ar fi fost atacată de mai multe persoane necunoscute, iar 3 dintre acestia au trecut ilegal frontiera in Romania.

Drept urmare, a fost declanșată o acțiune la nivelul sectorului pentru verificarea zonei de responsabilitate, actiune la care participa 6 patrule (12 poliţişti de frontieră) ale Poliției de Frontieră.

La ora 15.05, unul dintre cei 3 cetățeni ucraineni a fost reținut.

În prezent, politistii de frontiera impreuna cu reprezentanti din cadrul Politie Romane si Jandarmeriei acționeaza în sistem integrat pentru depistarea si identificarea celorlalte persoane.

ACTUALIZARE 1

Acționând în sistem integrat, la ora 18.15, polițiștii de frontieră împreuna cu forțele de sprijin care participa la scotocirea terenului au descoperit o arma care ar fi sustrasa de la grănicerii ucraineni. Aceasta nu are incarcator si munitie si a fost gasită la aproximativ 600 de metri de linia de frontiera, pe directia localitatii Tarna Mare. Ulterior, autoritatile ucrainene ne-au informat ca au gasit pe partea lor incarcatorul si munitia aferente armei.

ACTUALIZARE 2

La ora 20.15, pe direcția localității Tarna Mare, în zona de frontieră, a fost reținut cel de-al doilea cetățean ucrainean despre care am fost informați de către autoritățile din Ucraina că a trecut ilegal frontiera.

În continuare, se fac verificări sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș.

Te-ar putea interesa si

VREI O CARIERĂ ÎN POLIŢIA ROMÂNĂ? AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU CONCURSUL DIN LUNA IANUARIE 2018

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Dilemă la Șomcuta Mare – Copil de 4 ani rănit pe Calea Mireșului. Polițiștii încearcă să afle dacă a fost sau nu lovit de un Audi (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

FOTO – Țeapă pe OLX: A comandat o componentă pentru calculator și a primit o… husă pentru telefon

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.