BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: AU SECAT UN RÂU – Localnicii din Mara sunt REVOLTAȚI. Prefectul a trimis Apele Române la fața locului (VIDEO)

Situație revoltătoare în localitatea maramureșeană Mara, comuna Desești. Localnicii sunt revoltați după ce un consătean ar fi făcut baraj pe un pârâu care izvorește din munții Gutâi și care era sursă de apă pentru zeci de crescători de animale (oi și vaci). Astfel, pe o porțiunea de aproximativ 6-7 km nu mai curge strop de apă.

Situația este cu atât mai revoltătoare cu cât în pârâul respectiv trăia și păstrăvul sălbatic indigen. Pește care a murit în urma secării intenționate a pârâului.

”Trebuie să vă precizez că din valea asta au avut apă aproximativ 30 de gospodării, dar și trei păstrăvării. Toți avem de suferit” ne-a transmis un localnic.

Astăzi, reprezentanții Apelor Române s-au deplasat la fața locului pentru a evalua situația. Prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, a cerut să fie informat minut de minut despre situația de acolo, cerându-le celor din teren să sesizeze Poliția și Garda de Mediu, dacă este necesar.

”Vor urma zile teribile pentru Maramureș” susține prefectul Rudolf Stauder

Seceta pune mari probleme, motiv pentru care prefectul județului, Rudolf Stauder, a convocat grupul de suport tehnic al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. Unele primării din județ au început să dea sancțiuni cetățenilor care fac risipă de apă, în această perioadă, cum este exemplul UAT Budești.

„Datorită temperaturilor ridicate și a secetei prelungite din ultima perioadă, precum și a cetățenilor care lasă apa să curgă necontrolat, pentru a putea asigura furnizarea apei în cele două localități suntem nevoiți a lua măsuri urgente. În ultimele zile am efectuat mai multe verificări și monitorizări la aducțiunile de apă, unde debitul este mai mic față de parametri normali și folosirea apei în alte scopuri decât cele casnice duce la un consum mai mare. Suntem nevoiți să recurgem la citirea contoarelor pentru a identifica și sancționa pe cei care fac risipă de apă, precum și la distribuirea apei cu restricții” a declarat prefectul județului.

Acesta a atenționat faptul că în Maramureș nu va ploua prea curând. Cel puțin asta arată prognozele meteo. Se așteapta probleme foarte mari în toate localitățile județului. ”Trebuie să ne pregătim pentru a aproviziona cu apă oamenii. Județul nu s-a mai confruntat cu o asemenea situație. Va fi foarte greu în săptămânile următoare” a spus prefectul județului Maramureș.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV / FOTO DOCUMENT: Trei elevi confirmaţi pozitiv la un liceu din Baia Mare. Alo, DSP, închidem şcoala? Vadu Izei şi Deseşti intră în carantină?

Redactie

FOTO/VIDEO: AU ÎNCHIS OCHII – În pandemie, în Maramureș a fost liber la pupat icoane și înghesuială în biserici și mănăstiri

Redactie

EXCLUSIVITATE – Polițiștii au identificat bărbatul găsit decapitat în zona barajului Firiza. Află detalii incredibile (FOTOGRAFII ȘOCANTE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.