BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

INTERVENŢII SALVAMONT: Ucrainean rătăcit pe munte căutat în zona pârâului Criva, tinere turiste rănite în Munţii Rodnei coborâte de salvamontiştii borşeni – ACTUALIZARE

Salvamontiştii maramureșeni intervin în M-ții Maramureșului pentru recuperarea și extragerea unui cetățean ucrainean care a sunat la 112. El este blocat într-o zonă greu accesibilă pe pârâul Criva.

Acesta (din spusele lui) se află de câteva zile pe munte, a rămas fără hrană și este extenuat având dificultăți de deplasare din cauza efortului depus.

La caz se deplasează o echipa a Salvamont Maramureș împreună cu un echipaj al Poliției de Frontieră Valea Vișeului din cadrul ITPF Sighetu Marmației.

ACTUALIZARE 1

Băiatul ucrainean de 25 ani a fost găsit. E într-o stare fizică precară, obosit (din spusele lui doarme pe munte în România de 3 zile, dar nu a sunat până astăzi la 112 fiindu-i frică să nu fie trimis înapoi în Ucraina), nemâncat și fără provizii și îngrijorat că acasă i-a lăsat pe mama și fratele lui bolnavi.

El este blocat pe o stâncă, puțin mai sus, dar va fi coborât de salvatori până la locul de extracție. Va fi transportat cu targa din dotare până la pârâu. Din cauza rănilor la membrele inferioare și datorită faptului că extracția din zona în care se află este extrem de dificilă și poate dura până la 12-16 ore, a fost solicitat elicopterul cu troliu de la POA Târgu Mureș.

Misiunea salvatorilor continuă până când aceștia vor preda băiatul la Unitatea Medicală.

ACTUALIZARE 2

Ucraineanul de 25 ani a fost preluat de către de la POA Târgu Mureș şi coborât din munte la baza secundară iar de acolo salvatorii montani l-au transportat cu Ambulanță Salvamont până la Unitatea Medicală pentru investigații și tratament.

Echipa de prim răspuns a Salvamont Maramureș ajunsă la ucrainean coboară terestru muntele pe valea pârâului Criva.

Durata misiunii de salvare trece de 12 ore de la primul apel de urgență inițiat de băiatul ucrainean de 25 ani.

„Mulțumim colegilor de la Poliția de Frontieră care că de fiecare dată sunt alături de noi în misiunile de căutare-salvare din M-ții Maramureșului. De asemenea mulțumiri colegilor de la IGAV, echipajul elicopterului POA Târgu Mureș pentru misiunea de salvare dusă la bun sfârșit: Cdt echipaj: Lt.cdor Iudean Răzvan, Copilot: Lt.cdor. Avram Marius, Medic: Zaharia Liana, Op. Troliu: MM Burnichi Alin”, spun reprezentanţii Salvamont.


Două fete din Suceava rănite în munții Rodnei

A fost intervenție de urgență şi pentru salvamontiștii din Borșa. Aceștia au recuperat două minore care au suferit leziuni la glezne după ce au fost într-o drumeție în Munții Rodnei din Maramureș.

Minora în vârstă de 13 ani a suferit o entorsă la glezna dreaptă, iar fata de 18 ani a suferit o leziune la glezna dreaptă. Ambele fete au fost recuperate şi coborâte de pe munte și au fost predate echipei medicale mult pentru a fi transportate la spitalul de recuperare Borșa.

Sursa video Salvamont Borșa

Te-ar putea interesa si

BRACONAJ: BORSEAN IN FATA JUDECATORILOR DUPA CE A IMPUSCAT TREI CERBI IN CARLIBABA

Vasile Dale

12 Mai – Ziua Internațională a Asistentului Medical!

Vasile Dale

Cherecheș ”lovit în moalele capului” de ÎCCJ – Judecătorii l-au blocat în România înainte de decizia definitivă din dosarul în care a primit 5 ani

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.