ImportantTara Lapusului

NUNTĂ ÎN MARAMUREŞ: Roxana şi Vasile şi-au unit destinele în straie autentice. Au participat 12 fotografi români şi din străinătate

Cu straie autentice, în multe culori şi cu podoabe din belşug, nunta tradiţională din Maramureş a devenit sursă de inspiraţie pentru fotografi străini şi români. Emoţia, bucuria şi momentele speciale, toate au trecut prin lentila aparatului astăzi, când doi tineri şi-au destinele.

Ceremonia tradiţională s-a transformat într-o şedinţă foto inedită, în care Roxana şi Vasile au fost în centrul atenţiei şi al cadrelor. 12 fotografi de la noi din ţară şi din Italia i-au pus în prim plan pe mirii care au făcut nunta la şase ani după ce au făcut cunoştinţă. 

Vasile a purtat costumul tradițional pe care l-a avut la nuntă şi tatăl lui

„Am observat că majoritatea nu păstrează tradiţia şi în satul nostru este respectată această tradiţie, mai ales oamenii mai în vârstă îşi doresc foarte mult să vadă tinerii că duc tradiţia mai departe”, spune mirele.

Tot tradiţiile şi frumuseţea din Maramureş i-au inspirat şi pe fotografi. Printre ei, Virgilio Bardossi, un italian îndrăgostit de nordul ţării noastre. 

Dragoş Deme, fotograf care are deviza „Surprinde frumuseţea vieţii cadru cu cadru“, a fost el însuşi surprins de frumuseţea nunţii tradiţionale din Maramureş. 

„Totul mi se pare foarte frumos”, spune Dragoş Deme, fotograf.

Zeci de nuntaşi au scos portul popular din lada de zestre. Straiele lor ne fac cunoscuţi în toată lumea. 

Pozele realizate la nunta tradițională din Maramureș vor fi publicate într-un album care va descrie viața dar și tradițiile din Suciu de Sus. 

sursa observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

Ionel Bogdan susține tinerii și dezvoltarea mediului economic: „Baia Mare va avea un Incubator de afaceri unde 35 de tineri antreprenori vor putea beneficia de granturi de 3 milioane de euro”

Vasile Dale

Peste 250 de participați la bursa locurilor de muncă de la Sighetu Marmației

Redactie

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Facturile la curent și gaz revin la un nivel rezonabil, suportabil!

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.