Important

Activități desfășurate în teren pentru protecția animalelor

În cursul acestei săptămâni, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș desfășoară două acțiuni pentru prevenirea și combaterea abaterilor de la normele legale privind protecția animalelor.

În cadrul acțiunilor pe care le desfășoară, polițiștii au ca obiectiv depistarea situațiilor care impun extragerea animalelor din starea de pericol și aplicarea ordinului de plasare în adăpost, acesta fiind un instrument administrativ conferit polițistului în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat contra animalului, concomitent cu aplicarea măsurilor legale față de persoanele în cauză.

Astfel, polițiștii desfășoară activități în cadrul unităților administrativ teritoriale pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile OUG 155/2001. Potrivit actului normativ menționat, UAT – urile au obligația de înființare a serviciilor specializate pentru gestionarea exemplarelor canine fără stăpân, aflate pe spațiul public. În prezent, la nivelul județului Maramureș, aceste servicii sunt oferite doar la Baia Mare și Sighetu Marmației.
Pe raza municipiului Baia Mare, polițiștii vor fi prezenți în târgurile organizate, pentru prevenirea și luarea măsurilor legale în cazurile de comerț ilicit cu animale, prevăzute de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Întrucât prevenirea violenței împotriva animalelor constituie obiectivul principal al fiecărei acțiuni, în cadrul tuturor activităților pe care le desfășoară polițiștii prelucrează prevederile legale referitoare la protecția animalelor.

Te-ar putea interesa si

L-AŢI VĂZUT? Gabriel Romaniuc din Bistra este căutat de familie şi poliţie. A fost găsit (actualizare)

Redactie

La Dragomirești, un localnic și-a bătut crunt fiul în vârstă de 12 ani dar și soția. În Sălsig, o femeie a fost bătută de concubinul în vârstă de 21 ani

Vasile Dale

CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ – ANUNŢ DE PARTICIPARE

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.