BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIVITATE – CRIMĂ ORIBILĂ ÎN MARAMUREȘ: Nora și-a sugrumat soacra și i-a aruncat cadavrul într-o fântână dezafectată

Crimă îngrozitoare în localitatea maramureșeană Rona de Sus. www.vasiledale.ro vă prezintă ÎN PREMIERĂ informații despre acest caz cutremurător, caz care nu a fost mediatizat de nicio instituție a statului român (Poliție sau Parchet). Conform informațiilor noastre acest lucru a fost decis de procurori pentru a nu periclita cercetările penale extrem de complexe.

O localnică și-a ucis cu sânge rece soacra prin sugrumare. Apoi a cărat cadavrul în livada din spatele casei și l-a aruncat într-o fântână. Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat nora a alertat poliția la 112 că soacra ei ar fi plecat de acasă și nu s-a mai întors. Administrația publică locală a organizat echipe de căutare formate din localnici, pădurari, salvamontiști și polițiști.

Corpul neînsuflețit al bătrânei în vârstă de 92 de ani a fost descoperit în cele din urmă aruncat în fântâna de colectare a apei din grădină. A fost scos de pompierii militari iar polițiști coordonați de un procuror criminalist au deschis o anchetă pentru a afla cum a murit femeia.

Necropsia a stabilit că moartea a fost violentă iar primul suspect a fost o rudenie

În urma necropsiei efectuate s-a stabilit că moartea femeii de 92 de ani a fost violentă și s-a datorat unei acțiuni de sugrumare. Imediat echipele complexe de procurori și polițiști au început cercetările pentru comiterea infracțiunii de omor calificat. Inițial principalul suspect a fost un localnic, rudă cu victima. La două săptămâni de la comiterea faptei, anchetatorii ”au pus ochii” pe un alt suspect: nora victimei. Conform surselor noastre, cei doi suspecți au fost duși la sediul IPJ Maramureș unde au fost testați cu detectorul de minciuni. Nora victimei a căzut testul și într-un final și-ar fi recunoscut fapta.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș: ”A exercitat acte de violență finalizate cu sugrumarea victimei”

”Urmare a cererii dvs formulată în calitate de reporter privind un caz de omor și profanare de morminte petrecut în județul Maramureș, vă comunicăm următoarele:

Prin rechizitoriul din data de 26 august 2024, în dosarul penal nr. 98/196/P/2024 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unei inculpate persoană fizică, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1 lit. i din Codul penal și de profanare de cadavre sau morminte, prevăzută de art. 383 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.

În fapt s-a reținut în sarcina inculpatei că în data de 17 mai 2024, în timp ce se afla în locuința victimei dintr-o localitate rurală din județul Maramureș, pe fondul unei relații conflictuale preexistente, a exercitat acte de violență finalizate cu sugrumarea victimei, persoană fizică de sex feminin, în vârstă de 92 de ani, cauzând moartea acesteia. În perioada imediat următoare comiterii omorului, inculpata a transportat cadavrul victimei în grădina locuinței acesteia, unde l-a aruncat într-un bazin de colectare a apei, adânc de circa 4 metri, cu intenția vădită de ascundere a infracțiunii de omor calificat.

Dosarul a fost trimis judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Maramureș, cu propunere de menținere a măsurii arestării preventive. Facem precizarea că, trimiterea în judecată a unei persoane reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Ce spune instanța

Tribunalul Maramureș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatei în data de 13 iunie 2024. La finalul săptămânii trecută s-a dispus prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile, măsura acceptată de magistrați.

BOICIUC MARIAInculpat

Solutia pe scurt: În baza art. 348 Cod procedură penală raportat la art. 207 alin. 2 şi alin. 4 Cod procedură penală, constată din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpata B.M. aflată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureş), măsură dispusă anterior prin Încheierea penală nr. 67/DL/13.06.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, în baza căreia a fost emis mandatul de arestare preventivă nr. 17/UP din data de 13 iunie 2024, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. i Cod penal, şi profanare de cadavre și morminte, prevăzută de art. 383 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, măsură pe care o menţine pentru următoarele 30 de zile. Respinge cererile formulate de inculpată, prin apărător, de revocare a măsurii arestării preventive sau de înlocuire a acesteia cu măsura arestului la domiciliu. Conform art. 274 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în cameră de consiliu, 29 august 2024. Document: Încheiere finală camera consiliu  270/2024  29.08.2024.

foto principal arhivă cu titlu ilustrativ

Te-ar putea interesa si

VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE: Ordine de protecţie emise de poliţiştii maramureşeni pe numele a patru soţi agresori

Redactie

TRAGEDIE ÎN TIMPUL FURTUNII: Un bărbat a fost lovit de fulger la o stână din munții Gutâi. A murit pe loc (VIDEO)

Vasile Dale

PRINS DE POLIŢIŞTII CLUJENI: Maramureşean beat şi cu carnetul de conducere suspendat, la plimbare prin Cluj cu buldoexcavatorul

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.