BREAKING NEWSImportantNational

VIDEO – UNGURII ÎNCHID GRANIȚA cu România. ACUM în Petea e haos: 150 minute pentru a ieși din țară – ACTUALIZARE

Este trafic infernal în Punctul de Trecere al Frontierei Petea (Satu Mare). Concediile s-au terminat iar românii care muncesc în Occident pleacă din România. Pentru a ieși din țară în PTF Petea timpul de așteptare este de 150 minute, informează Poliția de Frontieră. Se lucrează pe 6 artere pe acest sens. La intrare este ceva mai bine: 30 minute timp de așteptare.

Nici în PTF Urziceni (Satu Mare) nu este mai bine: timpul de așteptare este de 90 minute și se lucrează pe 4 artere pe sensul de ieșire. În PTF Valea lui Mihai timpul de așteptare pe sensul de ieșire este de 100 minute și se lucrează tot pe 4 artere pe acest sens. De menționat că aceste două puncte le pot tranzita doar vehiculele cu o masa mai mică de 3,5 tone.

La noapte o oră nu se intra și nu se iese în/din Ungaria

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Ungară cu privire la faptul că în intervalul orar 03:00-04:00 (ora locală), în data de 1 septembrie 2024, sistemul de Înregistrare la Frontieră va fi nefuncţional la nivelul tuturor punctelor de trecere a frontierei ungare, din cauza unor lucrări de mentenanţă. În intervalul orar menţionat, autorităţile ungare nu vor permite intrarea şi ieşirea din Ungaria a persoanelor sau autovehiculelor” transmite MAE.

ACTUALIZARE – ITPF SIGHETU MARMAȚIEI

Ţinând cont de timpii crescuţi de aşteptare la autoturisme înregistraţi pe sensul de ieşire din România către Ungaria în Punctele de Trecere a Frontierei Petea și Urziceni, vă facem cunoscut faptul că, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

s-au dispus o serie de măsuri cu privire la resursele umane şi logistice, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ prin aceste puncte de trecere.

A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor, de asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în măsura în care acest lucru este posibil, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

De asemenea, polițiștii de frontieră sătmăreni din cadrul STPF Satu Mare și SPF Petea, în cooperare cu echipaje din cadrul IPJ Satu Mare, respectiv IJJ Satu Mare, acţionează permanent în zonă pentru fluidizarea traficului și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, cetățenii din zona adiacentă frontierei de stat pot folosi sâmbăta, în intervalul orar 10.00 – 18.00 (ora României) și punctele temporare de trecere a frontierei Bercu și Peleș (în zona de competență a SPF Petea) și Horea (în zona SPF Carei).

În acest context, recomandăm tuturor persoanelor să adopte o abordare responsabilă și să respecte recomandările forțelor de ordine, astfel încât să se permită soluționarea situației în cel mai scurt timp.

Te-ar putea interesa si

MOARTE STUPIDĂ: Un bărbat din Rogoz în șanțul de pe marginea drumului. A murit înecat

Vasile Dale

VIDEO: Maşină răsturnată pe strada Barajului. Conductă de gaz spartă. Șoferul are dosar penal (actualizare)

Redactie

24 IANUARIE: Sărbătorirea Unirii Principatelor, la Vișeu de Sus (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.