BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

Măsuri ferme: Tânăr arestat preventiv după ce a fost depistat conducând în stare de ebrietate

În baza probatoriului administrat de polițiștii din Dragomirești, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a unui tânăr din Strâmtura, cercetat pentru comiterea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

În fapt, la data de 31 august a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii orașului Dragomirești și cei ai Secției 2 Poliție Rurală Bogdan-Vodă, care acționau pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, au oprit un autoturism condus cu viteză peste limita legală, pe D.J. 186, în localitatea Strâmtura.

 La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 28 de ani.  Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1.47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate două mostre de sânge.

Ieri, 02 septembrie, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, iar în cursul zilei de astăzi acesta va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se continuă cercetările sub coordonarea procurorului, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Ce spune instanța

ARDELEAN GHEORGHE – ADRIANInculpat

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C. proc. pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomire?ti în dosarul de urmărire penală nr. 383/201/P/2024.

În baza art. 223 alin. 2 C. proc. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului A.G.-A., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Cod Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 03.09.2024 şi până la data de 02.10.2024 inclusiv. Emite mandatul de arestare preventivă.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpat prin care a solicitat a se dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 03.09.2024, ora 14.00. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  332/2024  03.09.2024

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Un muncitor prins sub un mal de pământ pe strada Şcolii. Este în viață și a fost preluat de echipajele medicale (actualizare)

Redactie

SIGHETU MARMAȚIEI a ajuns RAIUL boschetarilor! ”Se pișă unde apucă cu fața spre copii mici” (FOTO/VIDEO CITITORI)

Vasile Dale

ÎNCĂ O TRAGEDIE ÎN MARAMUREȘ: Pieton accidentat mortal de un autoturism la Rona de Sus (EXCLUSIV / ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.