BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

PROTEST AL FOȘTILOR MINERI ÎN BAIA MARE: ”Vom picheta sediile partidelor până îi va lua mama dracului” (VIDEO)

Peste 1000 de mineri din Maramureș protestează pe străzile din Baia Mare. Oamenii sunt nemulțumiți de recalcularea pensiilor și susțin că marea lor majoritate au pensii mai mici cu până la o mie de lei. Unii au muncit 25 de ani în subteran însă nu li s-ar fi calculat sporurile și astfel s-au ales cu pensii mai mici.

„În contextul scăderii substanțiale a drepturilor pensionarilor care au muncit în condiții dificile, neindexarea pensiilor cu inflația reprezintă o problemă majoră ce pune în pericol stabilitatea financiară a acestor lucrători valoroși. Cei care au ieşit la pensie de la exploatările miniere se consideră nedreptăţiţi, pentru că au primit decizii de recalculare a pensiilor cu sume în minus cuprinse între 1.800 şi 2.800 de lei” a transmis CNS Cartel ALFA.

Demisia, demisia! a fost scandarea favorită a foștilor mineri iar vizat a fost parlamentarul PSD, Gabriel Zetea. ”Vom picheta zi de zi sediile partidele politice până îi va lua mama dracului, dl Zetea ai fost vreodată în mină să vezi în ce condiții au muncit oamenii ăștia? Rușine să îți fie dle Zetea” a spus Florin Hossu, președintele Cartel Alfa filiala Maramureș.

De altfel, sediul PSD Maramureș a fost luat cu asalt de foștii mineri. Unul dintre aceștia a și deschis ușile de la sediul partidului cu o cârjă. Numai că nu era niciun reprezentant cu funcție în partid și niciun parlamentar pentru a putea discuta cu ei.

Te-ar putea interesa si

TEDxBaiaMare 2022 anunță o premieră internațională

Vasile Dale

VIDEO – Un adolescent (14 ani) din Țara Oașului împușcat mortal lângă Roma. În Valea Seacă sătenii sunt șocați de cele întâmplate

Vasile Dale

AJUTĂ: Donează pentru David, un copil din Baia Mare cu o tumoare pe creier

Redactie

1 mesaj

Aj septembrie 4, 2024 at 6:52 pm

Și după ce terminăm pichetarea, vin alegerile și vom alege pe tovarășii conducători supremi din pesedee peneleeee. Că tot noi am pichetat studenții în ‘90!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.