BREAKING NEWSImportant

VINDEA 4 CĂȚELUȘI ÎN TÂRG: Înstrăinarea puilor de mamă, până la vârsta de 8 săptămâni de viață, în scop comercial, constituie infracțiune

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor verifică constant modul de comercializare a animalelor și iau măsuri legale în momentul constatării unor abateri. Recent, aceștia au depistat un bărbat care intenționa să înstrăineze patru exemplare canine, înainte de îndeplinirea vârstei de 8 săptămâni.

Fapta de natură penală a fost constatată în cadrul unei acțiuni organizată pentru verificarea modului de comercializare a mai multor specii de animale. Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 57 de ani, din Baia Mare. În momentul în care a fost depistat de polițiști într-un târg din municipiul Baia Mare, acesta încerca să ofere spre vânzare patru pui de exemplar canin, pentru care nu au putut fi prezentate carnetele de sănătate.

Din primele verificări efectuate a reieșit faptul că puii au doar 7 săptămâni și nu au  fost emise acte de proveniență eliberate de Asociația Chinologică Română. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru documentarea cu privire la deținerea, înmulțirea și comercializarea exemplarelor canine.

Te-ar putea interesa si

Scriitorul Ciprian Apetrei îşi lansează două volume la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare

Redactie

INCIDENT LA ŞUIOR: O maşină a ajuns în şanţ. Au intervenit jandarmii montani şi membri ai Clubului Rescue 4×4 (FOTO)

Vasile Dale

VIDEO: Accident rutier în Baia Mare, doi copii, gemeni, au fost transportaţi la spital (ACTUALIZARE)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.