BREAKING NEWSEvenimentNational

FOTO: Francez prins în PTF Petea cu droguri ascunse în locul trusei medicale din autoturismului

Un cetățean străin a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducerea în țară precum și importul ori exportul de droguri de risc, fără drept și trafic de droguri de risc, în scopul comercializării. În acest caz, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea – județul Satu Mare, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, au descoperit în portbagajul autoturismului pe care îl conducea, peste 300 grame rezină de canabis.

Marți, 3 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru a intra în România un cetățean francez, în vârstă de 37 de ani. Bărbatul conducea un autoturism înmatriculat în Franța cu ajutorul căruia transporta o motocicletă. Cu ocazia controlului de frontieră, colegii noștri au constatat că motocicleta, în valoare de 10.600 euro, figurează ca fiind căutată de autoritățile franceze.

Polițiștii de frontieră au avut suspiciuni în privința bărbatului și au efectuat o verificare amănunțită a autoturismului pe care îl conducea, descoperind astfel, ascunse în portbagajul mașinii, în spațiul destinat trusei de prim ajutor, mai multe pachete cu peste 300 grame rezină de canabis și alte cantități de substanță solidă de culoare verde ce urmează a fi supusă analizelor de laborator.

Ulterior, în aceeași zi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea cetățeanului străin, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducerea în tară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, fără drept și trafic de droguri de risc.

Pachetele în cauză au fost trimise către un laborator de specialitate în vederea expertizării, iar cercetările sunt continuate în cooperare cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare în baza delegărilor procurorului de caz din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare.

Ca urmare a acestei situaţii, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus la data de 04.09.2024 arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, cetățeanului străin i s-a întocmit dosar penal și pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar motocicleta a fost indisponibilizată la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

PETRECERE MORTALA – Ion Boiciuc din Bistra conducea masina in care au murit patru tineri (FOTO)

Vasile Dale

ŞOC ÎN BORŞA: Cadavrul unui bărbat, găsit la marginea unei păduri

Vasile Dale

TRAGEDIE PE DN19: DOI MORTI SI TREI RANITI GRAV DUPA CE S-A IZBIT CU BMW-UL DE UN STALP (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.