BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV FOTO: Totul e ”PERFECT” în Baia Mare în prima zi de școală – Copiii de la Iorga mutați la Racoviță vor învăța în condiții de EV MEDIU

Este scandal uriaș la Școala Generală ”Nicolae Iorga” din Baia Mare (fosta nr. 11). Părinții elevilor sunt revoltați că au fost anunțați ieri (cu câteva zile înainte de începerea școlii) că trei clase din cele șase de clasa a III-a vor fi relocați și vor învăța într-un spațiu pus la dispoziție de Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Baia Mare.

”Așa ceva este inacceptabil. Am fost să vedem ce condiții sunt acolo. Este inuman. O clasă micuță, micuță pentru 26 de copii!!! Zici că sunt la o nuntă ce se desfășura pe vremea lui Ceauseșcu în căminul cultural din centrul satului. De ce ne-au mutat pe noi și au lăsat clasele cu câte 16-19 copii? Sunt șase clase de anul 3 la Nicolae Iorga. Trei au fost relocate la Emil Racoviță. Cum să îmi las eu fetița acolo?

Cum să meargă la toaletă o fetiță de nici 10 ani și să se pună pe toaletele alea insalubre? Este pur și simplu bătaie de joc. Și nu a fost singura șmecherie de la Iorga. Mai sunt multe, dar sunt băgate sub preș să nu se afle. Toți sunt mână în mână. Vedeți și dvs clasa cum arăta. Mai trebuia să ne trimită în corturi și totul era perfect. Doamna director ne-a spus că dacă nu ne convine să ne mutăm copiii la altă școală. Cum este posibil așa ceva?” este mesajul primit de la părinții copiiilor.

www.vasiledale.ro și PLUS TV Maramureș vă prezintă în EXCLUSIVITATE fotografii realizate în interior liceului Emil Racoviță din Baia Mare, acolo unde au fost relocate trei clase de anul 3.

”Deci ieri am fost informați de învățătoare printr-o hârtie că s-a dat o hotărâre prin care copiii vor învăța la Liceul Emil Racoviță. Niciunul dintre părinții din clasă nu a fost de acord și ne-am opus. Directoarea ne-a spus că cine nu este de acord poate să își mute copiii din clasă. Într-o sală de cămin au fost transferați 27 de copii, trei clase de clasa a III-a. Condițiile sunt cum le-ați văzut în poze. Ne-au spus că e mobilier nou, că totul e nou. Și când au ajuns părinții și au văzut… aia nu este o clasă de copii de clasa a III-a în 2024, în Baia Mare. Aia e o clasă din regiune de război, unde e dărâmată școală și aduni copiii ca să poată învăța. Să meargă o fetiță de 9 ani să își facă treburile într-un wc cum e ală. Acum toată lumea e pusă pe jar că a apărut articolul și probabil până luni sau marți o să remedieze problemele. Pozele sunt de astăzi și sunt făcute acolo” ne-a transmis unul dintre părinți.

Ce spune ISJ Maramureș

”Noi sperăm ca noul an școlar va începe bine și foarte bine. Mai sunt lucruri care trebuie reparate dar lucrurile sunt spre bine. Sunt părinți nemulțumiți. Au fost în prima fază cei de la Lucian Blaga pe care i-a relocat la din cauza supraaglomerării școlii cauzate de părinții care își fac flotant pentru a ajunge la școlile din centru. Azi a mai apărut o problemă la Nicolae Iorga, unde deși de doi ani suntem relocați la Racoviță cu 7 clase pentru a nu face scoală după amiază, părinții sunt supărați în două clase. Am cerut directoarei să facă un consiliu profesoral și să vadă dacă există consens. Au agreat în continuare să fie relocați și nu învățământul în două schimburi.

Nu sunt condiții foarte proaste. Pozele pe care le-am văzut sunt scoase oarecum din context. Încă acolo se mai face curățenie, încă se mai lucrează la toaleta pe care acuma au făcut-o pentru băieți tocmai pentru a avea autorizație sanitară la DSP, oricum relocarea acolo este provizorie până când se va intra în șantier. Probabil că pozele nu au fost făcute astăzi. Acolo în toaleta pentru fete sunt 10 cabine din care 2 erau închise.

Copilul meu este la aceea școală, el nu a mers la toaletele de la Iorga niciodată pentru că nu erau condițiile cele mai bune, abia acum am intervenit pe lângă dl primar și am obținut bani și am făcut toaletele în vara aceasta. Părinții dacă ar fi la fel de corecți ca noi probabil nu își făceau flotant și își duceau copilul la școala de care aparțin. Acuma oamenii sunt supărați, e dreptul lor să nu fie de acord cu politica școlii” ne-a declarat Mihai Pop, inspector general ISJ Maramureș

Te-ar putea interesa si

BILANŢ GCS: Avem încă un decedat din Maramureş. Numărul morţilor în judeţ: 11

Redactie

DREPTATE CU PUMNUL: Nouă femei bătute şi agresate într-o singură zi

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Baia Mare sub APE! Mașini rămase captive în ape. Arhiva Casei de Pensii Maramureș salvată

Vasile Dale

2 mesaje

Remus septembrie 7, 2024 at 10:10 am

Prietene, părinții pot sa își aleagă școală unde învață progeniturile lor! Nimeni nu ii tine cu forța sau obliga sa stea la aceasta școală dacă considera ca nu e ceea ce trebuie. E lumea larga, exista opțiuni, nu e singura școală de pe planeta, crede-ma!

Raspunde
A.K septembrie 7, 2024 at 11:50 am

Prietene “Renus”, probabil vorbești din punctul de vedere al firmei care a înghițit banii, dar cam asta s-a putut face.. sau al partidului, că în rest logică în vorbele tale nu există.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.