Eveniment

Proiectul reabilitării bulevardelor Decebal și Independenței a intrat în procedura de achiziție


Primăria Municipiului Baia Mare a lansat procedura de achiziție publică pentru reabilitarea bulevardelor Decebal și Independenței. Valoarea lucrărilor pentru cele două străzi se ridică la 48.397.259,38 lei, fără TVA, iar durata contractului de execuție va fi de 36 de luni de la începerea lucrărilor.

”Am parcurs pașii necesari și am intrat în procedura de achiziție cu primele două bulevarde, Decebal și Independenței. Imediat ce va fi finalizată procedura de atribuire, vom semna un contract cu clauză suspensivă și, de îndată ce vom avea finanțarea, vom începe lucrările. Estimăm că, tot în acest an, vom avea semnat și contractul de finanțare prin Programul Regional Nord-Vest (PRNV)”, a declarat Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare.
Bulevardul Independenței va fi modernizat pe o lungime de 2,5 kilometri, pe tronsonul între bulevardul Unirii și sensul giratoriu de la Dacia Service, în vreme ce, pe bulevardul Decebal, lucrările vizează o lungime de 826 metri, pe tronsonul între bulevardul Regele Mihai I și strada Victoriei, stradă unde s-au început de curând lucrări asemănătoare. Proiectul prevede și configurarea de trasee dedicate cu prioritate pentru transportul public în comun, piste de biciclete conforme, canalizații pentru cablurile electrice și de telecomunicații. De asemenea, vor fi modernizate aleile pietonale urmând a fi adaptate și pentru persoanele cu dizabilități.

”Cel mai important este, însă, că prin acest proiect vom îmbunătăți traficul rutier din oraș, siguranța participanților la trafic și calitatea infrastructurii rutiere. Sigur, în Baia Mare nu avem aceleași probleme de congestionare a traficului precum există în alte orașe. Cu toate acestea, sunt convins că mereu se poate mai bine, iar dorința mea este să ating fiecare dintre obiectivele pe care mi le-am asumat înaintea voastră, să continui lucrurile bune care s-au făcut în Baia Mare și, împreună cu fiecare dintre voi, să demonstrăm că se poate!”, a conchis Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare.

Te-ar putea interesa si

OCNA ŞUGATAG: Lovit de un camion a refuzat transportul la spital, dar a murit în faţa casei

Redactie

Apel către maramureșenii vindecați de Covid-19 pentru donarea de plasmă convalescentă

Vasile Dale

VIDEO: Comisarul Nagy, la plimbare cu maşina pe contrasens…, beat la volan

Vasile Dale

1 mesaj

lesc septembrie 6, 2024 at 12:42 pm

minunat, si pasajele de la italsofa si recea cand se fac?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.