BREAKING NEWSImportant

Ionel Bogdan: „Finanțăm cinci cluburi de robotică din patru licee din Maramureș, susținând astfel adaptarea tinerilor maramureșeni la cerințele viitorului”

În ședința de astăzi a Consiliul Judeţean Maramureş, a fost aprobat proiectul privind ”Dezvoltarea roboticii în școlile din județul Maramureș”, un domeniu foarte atractiv pentru elevi.

Acest acord de cooperare privește asigurarea finanțării din partea Consiliului Județean pentru patru licee din Maramureș, investiția însumând 120.000 lei, alocată celor două componente principale: participarea la competiții și achiziția dotărilor necesare participării la concursuri.

Spun #investiție deoarece această inițiativă atrage beneficii considerabile pentru județul nostru, precum perfecționarea elevilor în domeniul roboticii și încurajarea inovației și creativității în rândul tinerilor. Trebuie să ne adaptăm vremurilor pe care le trăim și să ne pregătim pentru viitor, iar acest proiect, prin care creștem interesul pentru inovație și noi tehnologii este un pas în această direcție.

În cadrul acestui parteneriat vor fi finanțate patru licee și cinci cluburi de robotică din Maramureș:

Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, clubul Tech-X;
Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare, clubul Exoros;
Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, cluburile Omega Core și Clever Core;
Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare, clubul Robocorns.

Cluburile de robotică din cadrul școlilor din Maramureș au reușit, la nivelul județean, să își încurajeze elevii pentru a-și dezvolta abilitățile în acest domeniu, organizându-se voluntar și participând la concursuri de prestigiu la nivel inter-regional, național și internațional unde au reușit să obțină rezultate deosebite.

Mulțumesc tuturor profesorilor, elevilor și colegilor mei din Consiliul Județean! Împreună facem pași concreți pentru dezvoltarea Maramureșului!

Te-ar putea interesa si

Vacanță în siguranță în compania jandarmilor montani de la Cavnic

Redactie

BĂIMĂRENI CU UN TUPEU INCREDIBIL: Zeci de rromi de la Combinat au ieșit în drum să bea o bere. Ce pandemie… ce coronavirus… (FOTO)

Vasile Dale

AU BĂTUT PALMA? Va fi fostul ministru PLM candidatul AUR pentru funcția de președinte a CJ Maramureș?

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.