BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIDEO: Inconștiență CRIMINALĂ – Arde imașul dintre Arieșul de Pădure și Coltău. Flăcări violente, pompierii chemați de acasă. Au ars case și anexe (actualizare)

”Veniți să ne ajutați aici la Arieșu de Pădure. Ajunge la case!” Este mesajul disperat al celor care locuiesc în imediata apropiere a imașului dintre Coltău și Arieșul de Pădure (comuna Satulung). Acolo din ”senin” câmpul uscat a luat foc.

La locul respectiv au fost trimise echipajele pompierilor militari din Baia Mare și Șomcuta Mare, dar și pompierii civili din Satulung.

Flăcările sunt întețite de vântul puternic din zonă. Vizibilitatea este zero iar traficul rutier este oprit între cele două localități.

Actualizare 1

Flăcările se îndreaptă spre pădurea de la Lăpușel. Mai mult, conform informațiilor funizate de ISU Maramureș, în zonă au fost trimise toate forțele disponibile și au fost chemați pompieri de acasă. Suprafața de de teren afectată este foarte mare.

Actualizare 2

Situația este disperată în trei localități din Maramureș: Coltău, Arieșul de Pădure și Lăpușel.

10 autospeciale ale pompierilor militari cu 80 de oameni da și 10 de civili luptă cu flăcările violente  care au pornit în urmă cu nicio oră pe imașul dintre cele două localități, o suprafață întinsă.

Acum focul scăpat de sub control a ajuns la nici 20 m de primele gospodărie. Oamenii sunt disperați pentru că nu au cum lupta cu flăcările din cauza vântului extrem de puternic.

Mai mult în cealaltă parte focul a intrat în pădurea de la Două veverițe. Și acolo gospodăriile oamenilor sunt la câțiva zeci de metri de linia focului.

În sprijinul pompierilor băimăreni va sosi și un echipaj din cadrul ISU Sălaj.

Prima casa a fost mistuită în totalitate de foc.

Actualizare 3

În aceste momente acordăm sprijin colegilor pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș pentru evacuarea unor locuințe care sunt puse în pericol de incendiul de vegetație izbucnit la Arieșul de Pădure.
Un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil aflat la o acțiune în colaborare cu Ocolul Silvic Șomcuta Mare s-a deplasat de urgență în zona indicată. Totodată au fost solicitate în sprijin forțe suplimentare din cadrul Jandarmeriei Maramures care se deplasează în zonă.

A fost emis Ro-alert în zonă.

O gospodărie a fost mistuită de flăcări

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV / MEDIC ACUZAT DE MALPRAXIS: O familie acuză medicii unei clinici private: ”Au omorât primul nostru copil!”

Vasile Dale

Radu Trufan, președinte USR Maramureș: ”Pap Zsolt Isvan, în urma votului consilierilor locali, este viceprimarul ales să preia atribuțiile de primar”

Vasile Dale

DE RASUL CURCILOR: DE ORE-NTREGI POLITISTII SI MASCATII ASTEAPTA UN MANDAT DE PERCHEZITIE. BODYGUARDUL OPERAT DE URGENTA

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.