BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV VIDEO: Arde o livadă de la Ardusat cu posibilitate de propagare în pădure. Alarmă falsă în pasul Rotunda

Nici nu au finalizat stingerea tuturor focarelor din zona localităților Lăpușel, Coltău și Arieșul de Pădure, că la 112 s-a anunțat izbucnirea unui alt violent incendiu în zona comunei Ardusat.

Acolo vegetația uscată dintr-o livadă a luat foc, iar vântul a întețit flăcările. Acestea se îndreaptă acum spre o pădure dar și spre bazinele de apa ale comunei. În acest moment sunt câteva hectare afectate.

În zonă au fost trimise trei echipaje ale pompierilor militari de la Fărcașa, pompierii civili din mai multe comune, dar și zeci de localnici. Au fost trimise și tractoare care făceau șanțuri pentru a opri extinderea focului.

Ce spune ISU Maramureș

Pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui nou incendiu de vegetație uscată în localitatea Ardusat. Existand posibilitatea de propagare a flacarilor la fond forestier și la locuințele din proximitate, 3 echipaje de stingere ale pompierilor militari alături de pompierii voluntari din Ardusat și Farcasa au intervenit prompt pentru lichidarea incendiului care se manifesta pe circa 2 hectare.

Cavnic – Băiuț

O altă alertă a fost dată în munții dintre Cavnic și Băiuț, vf Rotunzii – în zona Zgârcea ungurenașilor. Spre locul respectiv s-au îndreptate echipajele ISU Maramureș de la Cavnic, SVSU Băiuț și SVSU Cupșeni, dar și localnici și angajați ai Ocolului Silvic. Din fericire totul s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

”Cum să faci așa ceva? Sunt peste 100 de oameni ajunși acolo: de la ISU Tg Lăpuș, de la SVSU Cavnic, SVSU Băiuț, SVSU Cupșeni, Oc Silvic Strâmbu Băiuț, Oc Silvic Tg Lăpuș, Direcția Silvică MM. Sună primarii din zonă înnebuniți, dnu Ing Andreica și dnu ing Vasile Creț sună subalternii pentru a se organiza.

Dacă unora le arde de glume, nouă nu! Îmi doresc să cred că cel/cea care a sunat, va fi aspru sancționat! Oricum, felicit pe cei implicați pentru rapiditatea cu care s-au mișcat și au ieșit în teren.” a transmis Lucia Chermezan, primarul comunei Cupșeni.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT RUTIER: Cinci victime, după ce două maşini s-au ciocnit la ieşirea din Bistra – FOTO

Redactie

ULTIMA ORĂ: Accident rutier la Tăuţii de Sus. mai multe maşini implicate

Vasile Dale

AŢI VĂZUT-O? O femeie din Bontăieni a dispărut de acasă. A fost gasita

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.