BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Incendiu de vegetație forestieră în zona montană Igniș, spre localitatea Desești – ACTUALIZARE



Din primele informații primite, zona afectată este de aproximativ 5 hectare de teren (pășune și arbuști). Sunt mai multe focare, cu degajare de fum, iar accesul în zona montană este dificil.

Echipajele de intervenție s-au deplasat la fața locului. Sunt cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și comandă, un microbuz cu 22 de pompieri militari și doi ofițeri. Au fost deplasate și echipaje de pompieri militari de la Detașementul de Pompieri Sighetu Marmației. Au fost alertați angajați de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Desești, Giulești și Ocna Șugatag, dar și silvicultori de la Ocolul Silvic Mara.

O aeronavă de la Aeroculubul Teritorial ”Alexandru Papana” Baia Mare va survola zona afectată de incendiu și a oferi echipajelor de intervenție informații suplimentare.

ACTUALIZARE – ISU MARAMUREȘ

În această seară, prin apel la numărul unic de urgență 112, am fost alertați cu privire la producerea unui incendiu de vegetație uscată în zona Runcu, în unitățile administrativ- teritoriale Ocna Șugatag și Desești.

La locul incendiului au fost alocate 5 autospeciale de stingere, autospeciale de prima intervenție și comandă și microbuze, cu un efectiv de 52 de cadre militare ISU Maramureș.

Serviciile voluntare Ocna Șugatag, Giulești și Vadu Izei, personal silvic și personal din cadrul ITPF Sighetu Marmației, IJJ Maramureș și Salvamont Maramureș au fost solicitate să se deplaseze în sprijin.

Incendiul a fost localizat, se manifestă pe o suprafață de circa 70 hectare de vegetație uscată și lăstăriș.

ATUALIZARE

Incendiul de la Runcu a afectat o suprafață de circa 80 de hectare și a fost este lichidat, în aceste momente se acționează pentru limitarea efectelor negative produse de acesta.



Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Masacru într-un sat de lângă Ulmeni – Câini de stână împușcați mortal fără milă

Vasile Dale

SE ÎNTÂMPLĂ LA SIGHETU MARMAŢIEI / ACTUALIZARE: Bătrân învineţit în bătaie la UPU (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Hora la Prislop, ediția 51 – liant între comunități (foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.