BREAKING NEWSEvenimentImportant

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Costin Hendea Anca, susține  Programul Național de Internship al Guvernului României.

În lunile iulie – august, s-a desfășurat programul de internship al Guvernului,  pentru care au fost selecționați 150 de tineri, care și-au depus solicitările pe platforma dedicată, accesibilă începând cu 01 aprilie 2024.

Ce este un internship?

Este un stagiu de practică plătită, destinat tinerilor doritori care întrunesc un set de condiții minime.

Comisia de selecție și evaluare a candidaturilor a analizat dosarele depuse și a organizat interviurile în baza cărora s-a realizat selecția tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 27 de ani, cetățeni români, cunoscători ai unei limbi străine, care au cunoștințe în domeniul IT, neangajați pe piața muncii.

Programul le-a facilitat tinerilor participarea la acțiuni reale, curente, derulate în timp real, nu selectate pe criterii subiective, pentru ca aceștia să participe la experiențe de lucru, să cunoască specificul activității în instituția – gazdă și să își dezvolte competențe profesionale. Pe lângă aceste activități, au fost organizate simulări la nivelul Secretariatului General al Guvernului, vizite, participări la evenimente specifice. Toate aceste activități au fost atent monitorizate de organizatori și mentori, internii au beneficiat de îndrumare și suport de specialitate, au fost pontați, au respectat un program, condițiile au fost cât mai apropiate de situațiile reale de muncă din instituția-gazdă.

Cuantumul indemnizaţiei lunare pentru internship este egal cu un salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată, adică 3.300,00 lei.

La Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, au participat la program opt tineri: frumoși, harnici, dornici să dobândescă noi abilități, să răspundă unor provocări spre care s-au îndreptat cu determinare.

„Eu cred că este o oportunitate pe care ar trebui să o cunoască tinerii și pe care îi îndemn să o fructifice. Sunt numeroase internshipuri , la nivel național și internațional,  oferite de diferite universități, instituții,  întreprinderi, de Parlament și de Guvern. Tinerii care le parcurg își construiesc obiceiuri pozitive de muncă și își reglează așteptările față de locul de muncă. Practic, tinerii participanți la internship evaluează critic informațiile sau percepțiile pe care le dețineau anterior față de munca din instituția respectivă.  

Pe de altă parte, ei oferă un feedback mentorului, ceea ce face ca și acesta să parcurgă un drum de învățare. Eu cred că este un proces în dublu sens, binevenit, dacă ne dorim cu adevărat să construim societăți deschise, care evoluează”, a afirmat dna. Costin Hendea Anca.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENTE ÎN PASUL HERA ŞI LA POIENILE DE SUB MUNTE: Doi şoferi care au părăsit locul accidentelor au fost prinşi şi identificaţi de poliţişti

Vasile Dale

BAIA SPRIE: Lemn confiscat şi amendă de 5.000 de lei aplicată de poliţişti

Redactie

FOTO: Femeie lovită de o maşină în Satu Nou de Jos, în zona târgului auto

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.