Important

19 FAPTE DE NATURĂ ECONOMICO-FINANCIARĂ CONSTATATE DE POLIȚIȘTII SPECIALIZAȚI


În zilele de 10 și 11 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe linia prevenirii, descoperirii și sancționării faptelor ilicite de natură economico-financiară, care aduc atingere bugetului consolidat al statului.

Domeniile vizate au fost  drepturile de proprietate intelectuală, contrabanda cu produse din tutun, comercializarea de produse alimentare și nealimentare, precum și pe migrația ilegală.
Polițiștii au efectuat verificări specifice la 40 de societăți comerciale și la șapte persoane fizice care desfășoară activități în domeniile vizate. 
În urma activităților, polițiștii au constatat 19 infracțiuni de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 84 din 1998.
A fost dispusă măsura indisponibilizării pentru continuarea cercetărilor a 92 de articole de îmbrăcăminte și jucării, în valoare de aproximativ 8.700 de lei, precum și mai multe înscrisuri care ar putea proba activitatea infracțională.
Totodată, polițiștii au aplicat opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 74.000 de lei pe linia nerespectării O.U.G. 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, ale Legii 227 din 2015 privind Codul Fiscal și ale Legii nr. 8 din 1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.
Ca măsură complementară, polițiștii specializați au dispus confiscarea a 14 pachete de țigarete și a sumei de 2.181 de lei.
Polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările pentru probarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale.

Te-ar putea interesa si

90 de ani de viață și o viață în slujba învățământului vișeuan

Vasile Dale

DUPA 10 ANI: TAGRO, primul tractor agricol românesc conceput și realizat pe platforma IRUM Reghin. VEZI CUM ARATA (FOTO)

Vasile Dale

Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Pensia nu poate depăși în nicio situație salariul în plată. Oricât ar fi ea de specială!”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.