BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

Bărbat din Ieud arestat preventiv! Conducea un tractor fără permis și cu 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat

foto http://gazetadebistrita.ro/

Polițiștii din Dragomirești, împreună cu lucrătorii Secției 2 Bogdan Vodă, au acționat în 11 septembrie a.c., în zona de competență pe linia respectării legislației rutiere de către conducătorii care circulă pe drumurile publice și creșterea gradului de disciplină rutieră.

Efectivele angrenate în activități au constatat cinci abateri la regimul circulației pe drumurile publice, fiind aplicate sancțiuni contravenționale pecuniare în valoare de peste 4.700 de lei. Polițiștii au reținut un permis de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii au oprit pentru control în comuna Șieu, un tractor agricol, care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare și, totodată, tracta o căruță. La volan a fost identificat un bărbat de 44 de ani din Ieud. Întrucât acesta ar fi emanat halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru prelevare de mostre biologice.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Reținut de poliție

Activitățile derulate de polițiști în dosarul penal întocmit pentru comiterea de infracțiuni la regimul circulației, au dus la reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat, depistat de polițiștii din Dragomirești în cadrul unei acțiuni rutiere.

Bărbatul de 44 de ani din Ieud a fost identificat la volanul unui tractor agricol neînmatriculat, fără a deține permis de conducere și cu o alcoolemie 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș, urmând să fie prezentat instanței de judecată pentru propuneri legale.

Arestat de judecători

HOTICO IONInculpat

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C. proc. pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești în dosarul de urmărire penală nr.398/201/P/2024.

În baza art.223 alin.2 C. proc. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului H.I., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat faptă prev. și ped. de art. 334 alin. 1 din Cod Penal, conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Cod Penal și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev și ped. de art 336 alin 1 din Cod Penal, totul cu aplic. art. 38 alin. 2 din Cod Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.09.2024 şi până la data de 12.10.2024 inclusiv. Emite mandatul de arestare preventivă.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpat prin care a solicitat a se dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat, şi de la comunicare pentru reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu azi, 13.09.2024, ora 13,40. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  339/2024  13.09.2024

Te-ar putea interesa si

GALERIE FOTO, VIDEO: Accident în Baia Mare, implicată maşina poliţiei (actualizare)

Redactie

ACCIDENT GRAV: O PERSOANA INCARCERATA SI DOI RANITI DUPA CE AU INTRAT CU MASINA IN STALP LA BORSA (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

CORONAVIRUS 13 AUGUST: 31 cazuri noi în Maramureş, un deces. În ţară 1.454 cazuri noi, 53 de decese

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.