BREAKING NEWSImportant

ACȚIUNILE DESFĂȘURATE DE REPREZENTANȚII MAI DIN MARAMUREȘ,ÎN PRIMA SĂPTĂMÂNĂ DE ȘCOALĂ

În perioada 9 – 13 septembrie 2024, reprezentanții tuturor structurilor teritoriale din județul Maramureș au desfășurat acțiuni pe linia siguranţei şcolare, atât în proximitatea, cât și în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Au fost asigurate măsurile specifice pentru creșterea gradului de siguranță școlară în cadrul a 185 de unități de învățământ cu personalitate juridică.

La data de 9 septembrie a.c., aceștia au participat la festivitățile de deschidere a noului an școlar, acest moment reprezentând un prim pas în consolidarea parteneriatului pentru siguranță dintre copii, părinți, cadre didactice și reprezentanții M.A.I.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi cadrelor didactice, în această săptămână peste 150 efective de poliţişti au acţionat în dispozitivele de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, prin includerea unităţilor de învăţământ preuniversitar în itinerariile de patrulare.

De asemenea, pentru fluidizarea traficului rutier, în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ, au acţionat poliţiştii rutieri.

În această săptămână, polițiștii rutieri maramureșeni au verificat legalitatea mijloacelor de transport destinate elevilor, asigurându-se că acestea respectă normele de siguranță rutieră, iar șoferii au documentele necesare și respectă regulile de circulație. Au fost controlate peste 70 de microbuze școlare.

În continuare, în perioada care urmează, în colaborare cu unitățile de învățământ, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor desfășura sesiuni de informare pentru elevi și profesori, având ca tematică prevenirea consumului de droguri, combaterea violenței în școli și prevenirea bullying-ului și, totodată, în cadrul campaniei “Tăcerea e tot violență. Vocea ta este soluția.”, implementată la nivel național, care are ca scop creșterea gradului de conștientizare de către părinți, cadre didactice și elevi, cu privire la necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar.

Aceste activități vor fi desfășurate pe tot parcursul anului școlar, urmărind să menținem un mediu educațional sigur.

Alături de elevi din prima săptămână de școală

A început școala și, o dată cu aceasta, și grija noastră pentru siguranţa elevilor, a cadrelor didactice și a personalului școlii atât în incinta unităților de învățământ, cât și în proximitatea acestora.

Încă din prima zi de școală, am fost alături de elevi, părinți și profesori la festivitățile prilejuite de începerea noului an școlar unde i-am asigurat pe aceștia că Jandarmeria Maramureș se angajează să ofere un mediu optim pentru o educație în siguranță.

Pe parcursul acestei săptămâni, am desfășurat activități de patrulare atât în zona unităților de învățământ, cât și în zonele adiacente acestora. Am vizitat câteva clase de elevi cu prilejul unor activități preventiv-educative în care am discutat cu elevii despre reguli și responsabilități, despre comportamentul pe care trebuie să îl manifeste în mediul școlar, dar și despre modul în care pot solicita sprijinul forțelor de ordine în situația în care acest lucru se impune.
Jandarmeria Maramureș va fi alături de elevi, părinți și profesori pe tot parcursul anului școlar, efectivele de ordine publică vor efectua misiuni de patrulare în zona unităților de învățământ și din proximitatea acestora pentru o educație în siguranță, iar specialiștii din cadrul Compartimentului Prevenire și Combatere a faptelor antisociale, vor desfășura activități preventive și de informare atât la clasele de elevi, cât și în internatele școlare sau cu ocazia lectoratelor cu părinții.

Jandarmeria Maramureș urează tuturor elevilor mult succes în noul an școlar!

Un an nou școlar, plin de provocări, prietenii și amintiri frumoase a debutat în această săptămână.

Pentru noi, pompierii, această săptămână a fost una specială, pe parcursul căreia am sărbătorit alături de copii Ziua Pompierilor din România.

Ne-am deschis larg porțile și am invitat elevii, cu mic, cu mare să participe la activitățile dedicate lor, pe parcursul întregii săptămâni.

Participanții au avut ocazia să viziteze subunitățile noastre, să le fie prezentată tehnica de intervenție și totodată, i-am provocat să parcurgă un traseu aplicativ specific armei noastre. Pe durata vizitei li s-au oferit sfaturi utile și recomandări cu privire la comportamentul care trebuie adoptat în cazul producerii unor situații de urgență în timpul participării la orele de curs sau în afara lor. Fiecare subunitate a organizat un punct de informare preventivă, unde au fost promovate materialele aferente campaniilor de prevenire inițiate de către IGSU.

Tot în această săptămână, inspectorii de prevenire și voluntarii SMURD au fost prezenți în Piața Libertății din Municipiul Baia Mare, zilnic, după încheierea orelor de curs, pentru a oferi informații tinerilor cu privire la campaniile de prevenire și pentru promovarea activității de voluntariat în cadrul instituției noastre.

Ca în fiecare an, în ziua de 13 Septembrie, la sediul inspectoratului nostru, a avut loc ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Pompierilor.
La activitate au fost invitați să participe elevi ai liceelor din Baia Mare, ocazie cu care au aflat mai multe detalii despre profesia de pompier și despre oferta educațională a instituțiilor militare de învățământ.

Am fost alături de voi în prima săptămână de școală și vă asigurăm că vom rămâne mereu la datorie pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice și pentru liniștea părinților.

Pompierii vă urează mult succes în noul an școlar.

În prima săptămână de debut a noului an școlar, specialiștii CPECA Maramureș au demarat programele preventive în unitățile de învățământ din județ, adaptate pentru fiecare categorie de vârstă, de la clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a.

Te-ar putea interesa si

DEJA FENTEAZĂ LEGEA / ACTUALIZARE: Amendă uriaşă pentru PNL Maramureș, după ce liberalii au organizat un eveniment electoral pe domeniul public, fără să îl închirieze

Redactie

VERIFICĂRI: Acţiuni privind respectarea măsurilor legale privind prevenirea răspândirii noului coronavirus

Redactie

VIDEO: O PRIMĂRIE EXEMPLU – Angajații Primăriei Vișeu de Sus muncesc la foc continuu pentru a deszăpezi străzile orașului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.