BREAKING NEWSImportant

„Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”. Campanie derulată pentru creșterea siguranței în mediul școlar

Creșterea gradului de siguranță în mediul școlar în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalității reprezintă o prioritate națională.

Siguranța în unitățile de învățământ presupune o conjugare constantă a eforturilor tuturor celor cu atribuții sau preocupări în acest domeniu: părinți, cadre didactice, autorități locale, precum și a altor actori sociali care pot contribui în mod concret la asigurarea siguranței în mediu școlar.

În debutul anului școlar 2024-2024, la nivelul I.G.P.R. a fost inițiată Campania pentru creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”.

Campania are la bază o observație simplă și puternică: Atunci când nu luăm atitudine față de violența din școli, suntem părtași la acea formă de agresiune. Prin faptul că nu spunem nimic, validăm comportamentul unui agresor asupra unui copil din mediul școlar. Acest lucru poate fi combătut printr-o putere care există la îndemâna oricui: aceea de a vorbi, de a opri violența în orice formă se manifestă ea.

Pe parcursul întregului an școlar, polițiștii maramureșeni vor intensifica activitățile educativ-preventive în cadrul Campaniei pentru responsabilizarea și conștientizarea elevilor asupra realităților actuale, cu scopul creșterii gradului de siguranță al acestora prin prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea delicvenței juvenile și / sau infracționalității în mediul școlar și a traficului de droguri.

Te-ar putea interesa si

BAIA MARE, ULTIMA ORĂ: Impact între două maşini în zona Meda (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

FOTO: VIȘEU DE JOS – A lovit un podeț și s-a răsturnat pe capotă. Un tânăr a rămas încarcerat

Redactie

Ucraineni atacați cu pietre după ce au lovit cu mașina un copil de 10 ani, în Dej

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.