Eveniment

Au intervenit salvamontiștii. Un bărbat de 45 ani a murit în zona Grosii Țibleș. Un bătrân bolnav a fost coborât dintr-o zonă greu accesibilă a orașului Borșa

Acțiune derulată de salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureș în zona muntoasă Grosii Țibleș – Dragomirești – Botiza.

Apelul venit prin 112 de la un muncitor aflat în zonă a menționat faptul că e nevoie de ajutor de urgență pentru un bărbat de 45 ani căzut la pământ care e inconștient, nu respiră și nu are puls.

S-au deplasat la caz 2 echipe Salvamont că resursă de sprijin pentru echipajul medical tot acolo fiind prezent și un echipaj al Poliției Naționale din cadrul IPJ Maramureș.

Ajunse la față locului echipele de salvare au constatat că persoana în cauza nu prezența semne vitale, după efectuarea procedurilor care se impun în astfel de cazuri fiind declarat decesul bărbatului. Condoleanțe familiei.

*****

Un nou apel de urgență venit prin 112 i-a informat pe salvamontiști despre faptul că într-o zonă greu accesibilă a localității Borșa e nevoie de o echipa a salvatorilor montani pentru a prelua și transporta un pacient de 75 ani cu probleme medicale.

La față locului a ajuns, terestru, echipajul SAJ Borșa, i-au acordat primul ajutor și ingrijri bărbatului iar salvatorii montani ai Salvamont Maramureș care s-au deplasat la caz ca resursă de sprijin vor prelua și coborî pacientul cu ajutorul tărgii UT 2000 plus până la autospecială SAJ.

Deplasarea și evacuarea echipelor de salvare se face doar terestru pe o distanță de aproximativ 3 km pe sens.
Odată coborât bărbatul de 75 ani va fi predat Ambulanței de unde va fi transportată la UPU din apropiere.
Acțiune încheiată. Salvatorii montani ai Salvamont Maramureș se retrag la baza Salvamont.

Te-ar putea interesa si

INCREDIBIL: Numele mamei primarului Cherecheș apare în stenograme. Fostul parlamentar era pomenit de cuscra sa

Vasile Dale

EXCLUSIV: Poliţist din Borşa, acuzat că ar fi bătut un elev în incinta liceului – ACTUALIZARE (VIDEO)

Redactie

Dezastru: Un fermier din Maramureș își vinde ferma de vaci pe OLX. În marketuri preţul laptelui ajunge la 10 lei/litru, dar fermierii primesc 1,65 lei/litru.

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.