Important

Caravana OAER în Baia Mare: Clădirile viitorului: neo-conceptele NZEB & ZEB, proiectarea AR și digitalizarea mediului construit


Ordinul Auditorilor Energetici din România (www.oaer.ro) împreună cu Universitatea Tehnică de Construcții București (www.utcb.ro) au plăcerea de a vă invita pe 19 septembrie 2024, ora 13:30, în sala Bogdan Vodă a Consiliului Județean Maramureș, la cea de-a șaptea sesiune de comunicări din cadrul Caravanei OAER & UTCB destinată atât specialiștilor din instituțiile publice locale, cât și tuturor celor interesați de tematica complexă privind performanța energetică a clădirilor.

În cadrul sesiunii vor fi prezentate cerințele obligatorii ale actualelor acte normative în domeniul reabilitării și modernizării clădirilor existente, a realizării clădirilor noi, precum și rolul și modalitățile practice de abordare a acestor cerințe de către autorități.

Întrucât fondurile naționale și europene sunt destinate atât instituțiilor locale pentru clădiri publice, cât și populației pentru clădiri rezidențiale uni- sau multifamiliale, invităm personalul direct implicat în finanțarea lucrărilor de renovare/construire, pe proprietarii, administratorii și utilizatorii clădirilor publice sau private, pe cei care trebuie să facă corect și la timp informarea populației pe subiectul îmbunătățirii performanței energetice a clădirilor.

Subiectele în discuție vor fi:

  • noua lege 372, Mc001-2022 și obligațiile autorităților;
  • viitorul domeniului de performanță energetică a clădirilor (noua directivă EPBD și coerența legislativă la nivel european);
  • surse de fonduri naționale și europene pentru creșterea performanței energetice a clădirilor;
  • OUG 92/2024, privind înființarea rețelei naționale de ghișee unice de eficiență energetică, în aparatele de specialitate ale Consiliilor Județene și posibilități de colaborare cu OAER și UTCB.

Te-ar putea interesa si

Mediul Academic – Concert de Colinde la Universitatea de Nord Baia Mare

Vasile Dale

Primarul din Poienile de Sub Munte anunță progrese importante la reabilitarea Școli Gimnaziale Nr.3 din cătunul Cvasnița!

Vasile Dale

Cel mai lung covor realizat manual se află în Biserica greco-catolică din Călineşti. Are 26 de metri, iar meşterul popoluar a lucrat zile în şir

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.