Important

Start unei noi ediții a concursului „Cărțile Anului”

Revista de Cultură „Nord Literar” organizează, ca în fiecare toamnă, concursul „Cărțile Anului”, competiție în cadrul căreia vor fi premiate cele mai bune apariții editoriale ale anului literar 2023-2024, din domenii precum: proză, poezie, critică literară, traduceri etc. La concurs pot participa cărțile care au văzut lumina tiparului în intervalul octombrie 2023 – septembrie 2024.

Autorii maramureșeni care doresc să participe sunt invitați să depună două exemplare din volumele care se încadrează în rigorile concursului, la sediul Revistei de Cultură ”Nord Literar” (str. Gheorghe Șincai, nr. 46, Baia Mare), în vederea jurizării.

Termenul limită până la care se pot depune cărțile este 4octombrie 2024, ora. 12.00. Festivitatea de premiere va avea loc în 11 octombrie 2024, începând cu ora 11.00, în Sala „Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ Baia Mare.
În deschiderea evenimentului de premiere, președintele Consiliul Județean Maramureș, Ionel-Ovidiu Bogdan, va înmâna, în cadru festiv, Diploma de Cetățean de Onoare scriitorului Vasile Igna, cel care este președintele juriului la această ediție a concursului.

Originardin Ardusat, Vasile Igna este o personalitate marcantă a literaturii române contemporane, care a făcut cunoscut numele județului Maramureș nu doar în țară, ci și în străinătate, având un portofoliu livresc semnificativ. Pentru creația sa literară a fost recompensat cu numeroase premii și distincții.

A lucrat vreme de 25 de ani (ca lector, ca șef al secției de literatură, apoi ca director) la Editura Dacia din Cluj-Napoca. A fost diplomat, cu rang de secretar 1, consilier și ministru consilier la Ambasada României și la Institutul Cultural Român din Paris, director în Ministerul Afacerilor Externe din București și ministru însărcinat cu afaceri culturale la Ambasada României din Berna, Elveția. În toate aceste misiuni diplomatice a contribuit semnificativ la promovarea culturii române în lumea întreagă.

Te-ar putea interesa si

Turiştii din Maramureş s-au bucurat din plin de ultima zi de vacanţă pe Pârtia Cavnic. Zăpada artificială abia a făcut faţă temperaturilor ridicate

Redactie

Concursul: „Fii primar pentru o zi”. Să facem din Boiu Mare – o comună înfloritoare! – la final

Vasile Dale

ÎN PATRU ZILE: Opt situații de urgență pentru pompierii maramureşeni

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.