BREAKING NEWSEveniment

Primarul Ioan Doru Dăncuș: Ajutor lunar de până la 1.500 de lei pentru copiii cu dizabilități din Baia Mare

Un ajutor lunar în cuantum de până la 1.500 de lei va fi oferit copiilor cu dizabilități din Baia Mare din bugetul local, de către Primăria Municipiului Baia Mare. Este o inițiativă a primarului Ioan Doru Dăncuș, conturată în urmă cu câteva luni și aprobată în ultima ședință a Consiliului Local Baia Mare, din data de 13 septembrie.

”Mă bucur să văd că aleșii din Consiliul Local au acceptat propunerea mea de a veni în sprijinul acestor copii care, de la vârste fragede, se confruntă cu boli necruțătoare, duc o luptă continuă pentru viață, pentru incluziune, pentru tot ceea ce noi avem deja și de cele mai multe ori nu prețuim îndeajuns. Înțeleg că nu este o sumă uriașă, având în vedere neajunsurile și nevoile cu care acești copii și familiile lor sunt încercați, dar este un ajutor pe care putem să îl oferim pentru a-i sprijini în terapiile și serviciile de recuperare pe care le fac și care sunt, de cele mai multe ori, foarte costisitoare”, a declarat Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare.

Prin urmare, fiecare copil cu dizabilități din municipiul Baia Mare, cu vârsta de până la 18 ani, care suferă de afecțiuni precum autism, Sindrom Down sau oricare altă afecțiune pentru care este încadrat în grad de handicap grav cu asistent personal și care necesită tratamente și servicii de recuperare costisitoare și continue, va beneficia de acest sprijin financiar. Acest sprijin în cuantum de până la 1.500 lei/ lună/ copil reprezintă practic contravaloarea costurilor pentru terapii şi proceduri de recuperare specifice afecţiunilor.

Condiţiile de acordare a sprijinului sunt: vârsta de până la 18 ani a beneficiarului; existenţa unui certificat de încadrare în grad de handicap, în gradul grav cu asistent personal, aflat în termen de valabilitate; domiciliul stabil pe raza municipiului Baia Mare; indicaţie de la medicul specialist pentru terapii sau proceduri de recuperare; factură proformă provenind de la un furnizor de servicii autorizat/ acreditat.

Reprezentanții legali ai acestor copii pot să depună cererile în acest sens, însoțite de documentele specifice, la sediul Direcției de Asistență Socială, situat pe strada Dacia nr. 1.

Te-ar putea interesa si

FĂRĂ LICITAȚIE DAR CU DEDICAȚIE, ÎN PANDEMIE – Primarul PSD care a cumpărat în timpul stării de urgență zeci de mese de berărie și sute de scaune

Vasile Dale

SIGHETU MARMAŢIEI: Doi conducători auto s-au certat în mijlocul drumului. Conflictul a fost aplanat de Poliție

Redactie

O LUĂM PE ARĂTURĂ: Catedrala Episcopală, transformată în sală de şedinţe a Primăriei Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.