Important

Să facem din 18 septembrie o zi fără decese în accidente rutiere!

Prin activitățile derulate zilnic, polițiștii rutieri din județul Maramureș urmăresc prevenirea ș combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave.

18 septembrie 2024 a fost numită Ziua fără persoane decedate din accidente rutiere pe drumurile publice din Europa, având ca principal obiectiv creșterea gradului de conștientizare în rândul tuturor categoriilor de participanți la trafic, a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere și adoptarea unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

În vederea îndeplinirii obiectivelor, astăzi, în municipiul Baia Mare, polițiștii Biroului Rutier au desfășurat activități concrete pentru a spori vizibilitatea prin prezența activă e echipajelor de poliție, precum și prin informarea conducătorilor auto asupra importanței respectării regulilor de circulație.

La nivelul județului Maramureș, de la începutul anului până în prezent, au fost înregistrate 17 accidente rutiere mortale, din care au rezultat 18 persoane decedate, constatându-se o scădere (-5) față de perioada similară a anului trecut.

Scopul acțiunilor nu este doar acela de a sancționa abaterile, ci îndeosebi de a proteja viața și integritatea fizică a tuturor participanților la trafic prin educare și informare cu privire la importanța respectării regulilor de circulație.

Polițiștii rutieri vor urmări zilnic combaterea conducerii agresive, a abaterilor comise de pietoni și bicicliști, impunerea respectării regimului legal de viteză, precum și depistarea și luarea măsurilor legale asupra celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau substanțe interzise.

Te-ar putea interesa si

Socrii lui Cătălin Cherecheş au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare, pentru dare de mită

Redactie

PĂSTREAZĂ CONTROLUL ONLINE! Discuţii despre siguranţa virtuală între poliţişti şi elevii băimăreni

Vasile Dale

MARATON LA BOGDAN VODĂ: Trei zile de vaccinare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.